joi, 15 noiembrie 2012

Enigma celebrului mesaj "Wow" venit din spatiu

Oamenii au visat din totdeauna sa fie contactati de extraterestri. Asa ca au construit antene uriase pentru a capta eventualele mesaje trimise de ET oamenilor de pe Pamant. Mesajele au intarziat sa apara si multi oameni de stiinta si-au pierdut speranta spre un viitor contact cu noii veniti din spatiu.
Totusi ceva straniu s-a petrecut pe data de 17 august 1977 cand aparatul special Big Earl ("Marea Ureche") surprindea un mesaj foarte ciudat din spatiu. Acest mesaj venea din constelatia Sagetatorului, fiind foarte puternic, punand la grea incercare Big Earl, conform Daily Galaxy.
Mesajul a fost uimitor facandu-l pe inginerul Jerry Ehman sa il "incercuiasca" cu celebrul cuvant "Wow". Acest mesaj a declansat o adevarata verificare a tuturor mesajelor venite de pe sateliti sau de la statiile mai puternice de pe Pamant sau chiar de la anumite stele. Nicio explicatie insa nu a deslusit misterul.
Acest mesaj a fost considerat la acea vreme ca fiind primul contact venit din partea extraterestrilor. Spre dezamagirea tuturor mesajul nu s-a mai repetata sau cel putin asa ni se spune. Aceasta intamplare a inspirat chiar un episod din celebrul serial Dosarele X. La inceput Jerry Ehman nu s-a gandit ca acest mesaj ar fi putut fi de natura extraterestra. "Reacţia mea spontană a fost să scriu "Wow!". Nu mă aşteptam să se petreacă aşa ceva. Am realizat că sunt martorul unui eveniment extrem de interesant şi că merită să studiem în profunzime ce reprezintă el de fapt."
Dupa 30 de ani de la celebra intamplare misterul inca nu a fost deslusit. Inca nu se stie daca acel mesaj a fost de natura extraterestra sau a fost un accident. Ehman si-a actualizat raportul in legatura cu natura mesajului dar concluziile sale raman aceleasi: "Problema sursei misterioase a acestui semnal rămâne deschisă. Trebuie să recunoaştem că nu avem încă destule informaţii. Nu putem trage altă concluzie decât că ar putea fi un semnal ce provine de la o civilizaţie extraterestră".
Desi NASA ne prezinta mesajul "Wow" ca fiind singurul mesaj de natura extraterestra pe care antenele noastre l-au primit, ultimele dezvaluiri din domeniu ne arata ca au fost receptionate alte 29 de mesaje din afara sistemului solar, dupa cum ne spune UFO Briefcase. "Recent au fost auzite o serie de transmisiuni radio din spaţiu. Transmisiunea nu era continuă, ci întreruptă de pauze, în părţi care pot fi interpretate ca unităţi, devreme ce erau repetate.

Pauzele sunt arătate ca fiind punctuaţia. Diversele combinaţii au fost reprezentate de litere ale alfabetului, aşa că mesajele pot fi scrise. Fiecare mesaj, mai putin primul, este transcris o singură dată", arată documentul, care poate fi găsit pe site-ul NSA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu