joi, 29 noiembrie 2012

Misterele muntilor Bucegi

Multe legende au circulat despre tuneluri ce traverseaza muntii Romaniei si care au lungimi de sute de kilometri. Insa, nimeni nu stie cine ar fi putut sapa aceste tunele, iar cei care le-au forat au pastrat secretul, astfel incat aceste povesti au ramas doar la stadiul de mituri. In ultimii ani s-a observat ca pe crestele Bucegilor se inregistreaza un grad mare de radiatii. Dar, investigatiile ulterioare nu au reusit sa gaseasca sursa acestor radiatii.
Pentru ca apele sa se tulbure si mai mult, in Bucegi, respectiv in zona celor "sapte izvoare" s-a gasit un izvor al carui apa are zero bacterii, ceea ce il face unic in lume. Specialistii au constatat ca izvorul se alimenteaza dintr-un bazin urias aflat in subteran. Miturile spun ca aici venea maretul Zmolxe pentru a bea apa.
Istoria ne rezerva si ea niste mici curiozitati cu privire la Bucegi. In perioada primului domnitor din dinastia Basarabilor, platoul Bucegilor a fost interzis pentru oamenii de rand. Asta pentru ca acolo se antrenau trupele de elita ale domnitorului.
Tot in Bucegi se afla o anomalie magnetica atipica, dupa cum o denumesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Oamenii din zona au denumit-o "Gura de rai" si este situata pe un picior de munte, care se deschide intr-o pajiste inalta sau un gol de munte. Legendele mai vorbesc ca in acea zona au fost ingropate comorile multor domnitori ai Tarii Romanesti, cat si din zona Transilvaniei.
In cartea "Viitor cu cap de mort" de Radu Cinamar, se dezvaluie ca zona Bucegilor a fost survolata de satelitii Pentagonului, care au descoperit in subsol niste tuneluri si incaperi secrete care nu aveau nici-o comunicare cu exteriorul. In anul 2003 muntele a fost forat pentru a se ajunge la acele incaperi, inauntru descoperindu-se niste "aparate" extrem de sofisticate, capabile sa vizualizeze intreaga istorie a omenirii. Se mai spune ca in tuneluri ar fi o zona de baraj energetic care ar actiona ca o poarta stelara.
Adevarul inca nu il stim asa cum trebuie. Ori ca se exagereaza, ori ca ceea ce ni se spune sunt doar franturi de adevar. Cert este ca zona Bucegilor a starnit o mare curiozitate americanilor, dar si a conducatorilor care s-au perindat la conducerea Romaniei de-a lungul istoriei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu