marți, 6 noiembrie 2012

Misterul fenomenului Tunguska

Noaptea de 30 iunie 1908 a adus pe cerul Europei o lumina stranie care facea ca trecerea dintre zile sa devina alba si luminoasa. De la Londra si pana pe malurile Marii Negre fenomenul nu a trecut neobservat. In acea noapte puteai sa citesti un ziar la lumina de afara fara probleme, iar oamenii au fost total uluiti de spectacolul nocturn din acea seara.
Spectacolul nocturn a adus cu el un dezastru cum nu s-a mai inchipuit pana la acea vreme. In  Rusia si anume zona raului Podkamenaya Tunguska, Siberia, o padure de aproximativ 8 milioane de copaci a fost scoasa din radacini. Din fericire acel eveniment s-a intamplat la o distanta destul de mare de cea mai apropiata asezare umana.
Evenimentul a fost studiat de foarte multi specialisti si au constatat ca in acea zona un meteorit cu o dimensiune de cativa zeci de metri a lovit Pamantul provocand o explozie de puterea a 20 bombe atomice. Martorii povestesc ca au vazut o minge de foc albastruie care stralucea la fel de tare ca Soarele. Socul a fost imens si a spart geamurile si a  avariat casele aflate la peste 2000 de kilometri distanta de zona exploziei.
Explozia a produs furtuni foarte puternice in zona Marii Negre, acestea fiind detectate de catre statiile meteorologice din zona. Ce e curios in aceasta poveste, este ca explozia nu a produs crater. Explicatiile sunt multe pentru asta, incepand de la faptul ca e posibil ca meteoritul sa fi explodat in aer sau pur si simplu sa nu fi fost un meteorit. Explozia a mai produs niste efecte bizare, niste nori luminiscenti de culoare galben - verzuie au fost vazuti pe cerul Europei si anumite zone din Africa, facand din nou noptile albe.
Dupa acea explozie au aparut si efectele negative asupra oamenilor. Niste boli necunoscute descoperite asupra unor oameni au pus in alerta sistemul medical din Europa. Dar alerta a fost de scurta durata, deoarece acele boli nu s-au mai repetat decat foarte rar mai tarziu.
Ce s-a intamplat in Tunguska inca nu se stie cu adevarat. Multi spun ca a fost vorba de explozia unui OZN sau a fost un bombardament extraterestru, cert este ca misterul nu a fost inca rezolvat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu