duminică, 11 noiembrie 2012

Senzational - Sclipici pe Marte

Marte, planeta cu sclipici: Curiosity a descoperit în nisipul marţian fragmente de material strălucitorAcum o luna in urma roverul Curiosity trimis sa cerceteze planeta Marte a descoperit, sub o analizare atenta a solului, o mica bucata de material sclipitor. Dupa o reanalizare a materialului specialistii au decis ca materialul sclipitor ar fi o bucata dezlipita chiar din rover.
Dupa aceasta descoperire a mai urmat una, tot la fel de "sclipitoare". Dar de data asta cercetatorii nu au mai gasit nici-o explicatie. Mai apoi roverul a mai descoperit bucati de material sclipitor dupa ce s-a instalat intr-o duna de nisip martian. La inceput s-a presupus ca acest material sclipitor ar fi bucati de minerale de pe scoarta a planetei Marte. Dar dupa mai multe cercetari s-a concluzionat ca acest tip de material este ceva diferit si nu are nici-o legatura cu presupunerile ca ar fi niste minerale.
Intre timp analiza continua, cele trei mostre urmand a fi cercetate cu ajutorul unui instrument numit CheMin, care va arata ce minerale exista in zona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu