sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Veste bomba - "Sub Sarmizegetusa s-ar afla îngropat un ORAŞ cât Bucureştiul"

 Dupa revolutie umbla zvonul ca la noi in tara, si mai exact, sub celebra cetate dacica Sarmisegetusa s-ar afla un oras antic de marimea Bucurestiului. Acest zvon a fost prezentat chiar si de Discovery intr-una din emisiunile lor.
In acea perioada rusii au scanat aceeasi zona, iar rezultatul a fost strict secret. Tocmai acest fapt a starnit curiozitatea in domeniul arheologic din Romania si din strainatate. Arheologii nu au stat degeaba si au inceput si ei sapaturile in zona, ce au gasit i-a bulversat.
Sub cetate, la o adancime de 8 metri, se presupune ca dacii au ascuns numeroase bogatii. Dar ce e mai curios, e faptul ca sub cetate s-ar afla ansambluri subterane antice de care dacii stiau. Probabil acesta a si fost motivul pentru care si-au plasat capitala in acea zona.
Generalul in retragere Vasile Dragomir a declarat ca in zona Vartoape din Teleorman s-au descoperit, in urma sapaturilor, 75 de gropi conice de dimensiuni diferite, intinse pe o suprafata de 4 km patrati, care comunicau cu ele prin tuneluri, ce traversau muntii din zona.
Bineinteles ca sapaturile, din lipsa de fonduri, nu au inaintat asa de mult incat sa se poata dovedi maretia acestei descoperiri. Astfel ca deocamadata totul ramane doar la nivel de speculatii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu