vineri, 14 decembrie 2012

Apocalipsa 2012 - ce spun mayasii despre asta

Mai sunt cateva zile pana la data fatidica - 21.12.2012, la care se termina celebrul calendar mayas. Lumea intreaga este curioasa cu privire la acest eveniment ce va veni. Oare ce se va intampla atunci? Va fi sfarsitul lumii ?.... se va schimba lumea dintr-o data?... va cadea tot sistemul social?
Pana la a ne face noi scenarii cu privire la aceasta data ar fi bine totusi sa ascultam si ce spun cei care au inventat acest calendar.... mayasii.
Wakatel Utiw, lider al Consiliului National al Batranilor Mayasi, Xinca si Garifuna (Xinca si Garifuna sunt triburi non-mayase din America Centrala), protectorul calendarului mayas si liderul spiritual mayas al generatiei 13, spune ca sfârşitul calendarului mayaş nu are nicio legătură cu sfârşitul lumii. Acesta mai spune ca 21 decembrie 2012, ar putea să nu fie nici măcar sfârşitul acestui ciclu al calendarului mayaş.
"Contrar părerilor populare, bătrânii mayaşi nu sunt de acord cu ideea că 21 decembrie 2012 este sfârşitul calendarului lor. Un nou "Soare" reprezintă începutul unui nou ciclu lung al calendarului Numărare Lungă, care durează aproximativ 5200 de ani, despre care aceştia spun că s-ar putea să nu se întâmple decât peste mulţi ani de acum încolo", scrie financiarul.ro.
Batranul si preotul mayas Carlos Barrrios, expert in simbolurile si calendarele mayase ne spune: “Antropologii vizitează locaţiile templelor, citesc inscripţii şi inventează poveşti despre civilizaţia Mayaşă, însă nu interpretează corect semnele descoperite. Este doar imaginaţia lor. Alţii scriu despre această pofeţie în numele mayaşilor. Spun că lumea se va sfârşi în decembrie 2012. Bătrânii mayaşi sunt foarte supăraţi din această cauză. Lumea nu se va sfârşi. Lumea se va transforma". 

Un alt nativ mayas din Guatemala, Leonzo Barreno, care a fost antrenat de catre batranii mayasi sa descifreze calendarele si simbolurile mayase ne spune ca: “acest concept de apocalipsă este o interpretare falsă” a calendarului Numărare Lungă şi că bătrânii mayaşi l-au învăţat că 21 decembrie 2012 marchează pur şi simplu începutul unui nou calendar.
“Există două variante ale poveştii. Una este reprezentată de acest înţeles apocaliptic care a fost atribuit Numărării Lungi. Cealaltă variantă a poveştii este interpretarea mayaşă, pe care foarte rar o poţi vedea exprimată în articole de ştiri, deoarece membrii acestui trib antic nu sunt niciodată intervievaţi. Pentru mayaşi, 21 decembrie 2012 este un eveniment fericit, nu unul apocaliptic. Ceea ce vine după această dată este sfârşitul unui calendar şi începutul altuia nou.”
Preşedintele Colectivului de Organizaţii Native din Guatemala, Ricardo Cajas, ne spune ca  data nu reprezintă sfârşitul umanităţii sau împlinirea unei profeţii catastrofale, ci faptul că acest nou ciclu “presupune modificări în ceea ce priveşte conştiinţa umană”.
Pedro Celestino Yac Noj, un înţelept mayaş care trăieşte în Cuba, spune că “ziua de 21 este ziua în care trebuie să oferi mulţumiri şi recunoştinţă, iar ziua de 22 este data în care se întâmpină noul ciclu, o nouă eră.“ Un alt preot mayas Jose Manrique Esquive, crede că anul 2012 ar putea reprezenta o tranziţie înspre o perioadă mai bună pentru umanitate, pentru omenire, şi nu sfârşitul lumii.
Dar aceste afirmatii nu sunt singurele, un intelept mayas, Apolinario Chile Pixtun, care locuia in India, ne spunea, in 2009 ca “teoriile apocaliptice provin din Occident şi nu din ideile mayaşe. Data de 21 decembrie 2012 nu este momentul în care lumea se va sfârşi. Categoric nu”.
Aceste afirmatii sunt intarite si de noile calendare mayase gasite de catre arheologi, care se intind peste anul 2012. Singurele profetii mayase nu au nimic in comun cu anul 2012 si tin doar de ceea ce facem noi rau in prezent si anume razboaiele, poluarea. Pentru ca o scapare de sub control a acestor doua elemente negative ne-ar putea distruge cu adevarat.

Parerea mea: viitorul il construim noi insine. Viitorul nu este deja batut in cuie. Depinde doar de noi cum va arata acest viitor. Pe 21.12.2012 nu se va intampla nimic pe plan fizic. Ne vom trezi la fel ca in fiecare zi, ne vom duce la munca, vom bea cafeaua cat e calda (de preferabil facuta la ibric), ne vom plati ratele si ne vom pregati de Sarbatorile care vor veni. Ceea ce va face diferenta in aceasta perioada va fi doar IUBIREA si SPERANTA catre un viitor mai bun.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu