miercuri, 12 decembrie 2012

Biblia falsificata?!!!

A scris o carte numita "Fals" si este un profesor de religie de la Universitatea Chaper Hill din North Carolina. Acesta sustine ca Noul Testament este un fals, nefiind scris de catre apostolii lui Iisus.
Il cheama Bart Ehrman, este un fost crestin evenaghelic si pretinde ca a descoperit "una dintre cele mai tulburătoare ironii ale tradiţiei creştine timpurii": folosirea înşelăciunii pentru a promova adevărul, potrivit Discovey News.
"Biblia nu conţine doar neadevăruri sau greşeli accidentale. Ea conţine şi ceea ce aproape oricine din ziua de azi le-ar numi minciuni", mentioneaza Ehrman în cartea sa. Potrivit acestuia cel putin 11  din cele 27 capitole ale Noului Testament sunt falsuri, in timp ce numai 7 dintre cele 13 epistole atribuite lui Pavel sunt intr-adevar ale lui.
"Practic, toţi învăţaţii sunt de acord că şapte dintre epistolele pauline sunt autentice: Romani, Corinteni 1 şi 2, Galateni, Filipeni, Tesaloniceni 1 şi Filimon. Unii pretind că au fost scrise de apostolul Pavel şi Timotei 1 şi 2, Titus, Tesaloniceni 2, Efeseni şi Coloseni", a mai spus Ehrman.

Ehrman mai spune ca "în primele secole ale bisericii, creştinii s-au simţit atacaţi din toate părţile. Ei au fost în conflict cu evreii şi cu păgânii, cu privire la validitatea religiei lor... Dar cele mai aprinse discuţii au fost cu alţi creştini, din cauza faptului că ei i-au convins să creadă în religia lor şi în modul drept de a trăi. Astfel, creştinii au urmărit să impună opinii, pe care alţii să le accepte, scrise în numele apostolilor, fabricând, falsificând şi contrafăcând documente".
"Opiniile contradictorii, discrepanţele de limbă şi alegerea cuvintelor din capitolele atribuite lui Pavel sunt toate dovezi ale unui fals. Evangheliile lui Matei, Marcu şi Ioan nu sunt autentice, iar ipoteza că epistolele lui Pavel sunt scrise de el însuşi este contestată", afirmă autorul. Spre deosebire de Pavel, Petru, un pescar provenit din zonele rurale ale Palestinei, a fost cu siguranţă un analfabet. Dar de ce ar fi pretins cineva că este apostol, când el nu a fost? Răspunsul este evident”, mai spune autorul.

Cartea lui Bart Ehrman este puternic contestata de catre ziarul Catholic Herald: “această carte este mai mult provocatoare decât profundă. Probabil ca unele capitole din Noul Testament nu au fost scrise de catre autorii cărora li s-au atribuit, dar opiniile lui Ehrman sunt concepte ale unei tradiţii orale".

sursa... http://www.evz.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu