sâmbătă, 8 decembrie 2012

Fenomen OZN - Cartea albastra a farfuriilor zburatoare

Despre farfuriile zburatoare si extraterestri s-au indosariat foarte multe rapoarte in SUA cat si in celelalte state. Pana si Romania a detinut propriul ei serviciu care sa se ocupe de aceasta problema. Dar totul a fost secret, nimic nu a fost impartasit populatiei. Populatia a fost tinuta in nestiinta, stiut fiind faptul ca stiinta inseamna putere.
Toate institutiile sociale create, de la guverne si pana la biserica au considerat ca oamenii trebuie sa fie slabi si usor manipulabili si din aceasta cauza ei nu trebuie sa cunoasca prea multe. Doar biserica ne spune ca trebuie doar sa crezi nu sa si cercetezi.
Revenind la OZN-uri,  Fortele Aeriene ale SUA  au infiintat in 1948 un dosar top secret numit Project Blue Book (Proiectul Cartea Albastra). In acest dosar au fost incluse o serie de detectii radar care coincideau cu raporturile OZN de langa Aeroportul National Washington D.C. Aceste coincidente au facut ca in 1952 Guvernul SUA sa infiinteze o echipa formata din ingineri, meteorologi, fizicieni si un astronaut, fiind condusa H.P. Roberson, fizician la Universitatea de Tehnologie din California. Echipa a fost sustinuta de Central Intelligence Agency (CIA) si a fost clasificata ca secreta. O alta echipa care sa se ocupe de rapoartele OZN a fost infiintata in anul 1966. Dupa studiile efectuate asupra OZN-urilor ambele echipe au ajuns cam la aceeasi concluzie. Astfel aproximativ 90 la suta din rapoartele asupra OZN-urilor au putut fi clasificate cu usurinta ca fiind fenomene meteorologice ciudate, evenimente astronomice sau pur si simplu avioane, pasari sau baloane. Dar unele dintre fenomene au ramas inexplicabile.  La mijlocul anilor 60 o alta echipa formata din oameni de stiinta si ingineri a ajuns la concluzia ca doar o mica parte din rapoartele OZN credibile au indicat prezenta unor vizitatori extraterestri. Existenta a 59 de rapoarte detaliate privind studiul OZN-urilor a fost o stire senzationala care a circulat prin toate ziarele si revistele vremii. In anul 1968, Fortele Aeriene ale Statelor Unite au sponsorizat un studiu condus de reputatul fizician E.U. Condon, de la Universitatea din Colorado. Denumit dupa reputatul fizician, raportul Condon a fost un studiu care a descris in detaliu 59 de rapoarte privind aparitiile extraterestre. Studiul a fost elaborat de un comitet special al Academiei Nationale a  Oamenilor de Stiinta. Cu toate ca fizicianul Condon a declarat ca in rapoarte nu este vorba despre apartitiile extraterestre, analizele ulterioare au indicat contrariul.
Rapoarte peste rapoarte au fost indosariate, dar toate modificate, astfel incat la declasificare adevarul sa nu poata razbi prin minciuna.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu