marți, 4 decembrie 2012

NASA a facut anuntul "socant" privind planeta Marte

Robotul Curiosity, trimis de NASA sa cerceteze planeta Marte, a terminat de analizat mostra de sol de pe Marte. Aceasta mostra de sol urma sa faca istorie conform declaratiilor de la conferinta de presa.
Din pacate cei de la NASA ne-au taiat din entuziasm sustinand ca informatiile obtinute de robot nu pot sustine cu fermitate existenta vietii pe Marte.
Este adevarat ca robotul a detectat urme de compusi organici in acea mostra dar NASA nu poate confirma daca acei compusi organici au fost sau nu adusi chiar de catre rover."Entuziasmul nostru a fost gresit inteles. Trebuie sa fim atenti ce spunem si cum spunem", a recunoscut John Grotzinger.
Anuntul istoric avea sa vina ca urmare a descoperirii unor compusi care contin sulf si clor si a unui compus de oxigen si clor numit perclorat. Reactiile acestuia cu alti compusi au format metan clorinat, unul din compusii pe baza de carbon identificat de Curiosity.
Clorul din compusi este, mai mult ca sigur, de origine martiana, dar carbonul ar fi putut proveni de pe Pamant adus chiar de catre robot. Mostrele au fost prelevate dintr-o zona a craterului Gale aflat la o distanta considerabila de Muntele Sharp, care este destinatia robotului Curiosity.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu