miercuri, 26 decembrie 2012

Socant - Zilnic milioane de romani isi introduc in ei uraniu si poloniu

Fumati? Daca da, cred ca ar fi indicat sa va lasati cat mai repede. In afara compusilor chimici foarte cunoscuti si foarte daunatori, putina lume stie ca tigarile contin o cantitate considerabila de izotopi folositi la reactoarele nucleare. Este vorba de uraniu-235, poloniu-210 si uraniu-238. Aceste trei elemente facand din tigari principala sursa de expunere la radiatii.
Cauza care adus la aparitia acestor trei izotopi in tigarile fumate zilnic de milioane de romani este ingrasamantul folosit in culturile de tutun, care contine amestecuri bogate in fosfati. Acest fapt a fost cunoscut de catre toti marii producatori de tigari, dar care nu au indraznit sa amelioreze aceasta situatie. Ce este socant, dar si barbar in acelasi timp este faptul ca acesti izotopi pot fi eliminati prin simpla spalare a tututnului cu acid. Insa companiile refuza permanent sa faca acest lucru doar pentru a nu diminua nicotina din planta.
Acest comportament barbar al companiilor de tigari este permis si in continuare facand ca miliarde de oameni de pe planeta si milioane de romani sa introduca in ei adevarate otravuri. Sper ca nu mi-o luati in nume de rau, dar ar trebui sa va ganditi de mai multe ori inainte de a pune tigara in gura.

sursa... http://www.wired.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu