miercuri, 9 ianuarie 2013

Cat cantareste sufletul?

Aceasta intrebare a pus pe jar o parte a laturii stiintifice. Si drept urmare s-au facut multe experimente pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare. Pana si cinematografia a pretins intr-un film ca a reusit sa gaseasca raspunsul, dar lucrurile nu sunt asa de simle precum par.
In anii 1940, cercetatorul dr. R.A. Watters, directorul Fundatiei pentru Cercetare Psihologica Bernard William Johnston (Reno, Nevada) a dezvoltat o teorie incredibila. Acesta a presupus ca sufletul uman sau animal exista intr-o stare intermediara in spatiul intraatomic, adica intre atomii celulelor umane. Dupa mai multe experimente ce au avut ca subiect o lacusta, acesta a observat ca in momentul mortii lacustei s-a observat o mica umbra. Experimentele au continuat pe alte animale iar rezultatele au fost concludente.
La moartea fiecarui animal aparea cate o umbra ce lua forma animalului. Aparitia acestei umbre dura cate 8 ore. Daca animalul isi pierdea doar cunostinta, fiind resuscitat mai tarziu, umbra nu mai aparea.
Experimente au mai avut loc pe aceasta tema si inainte de anii 40. In anii 20, medicii olandezi Malta si Van Zelst au pretins ca omul detine un corp eteric care are posbilitatea de a se extinde cu 1,26 mm si de a se contracta cu 8 mm. Asta datorita faptului ca atomii care alcatuiesc corpul eteric sunt foarte mici si separati si au o densitate de 176 de ori mai mica decat cea a aerului si cantaresc impreuna 69,5 grame. Conform celor doi medici olandezi, trupul subtil ar fi compus din plasma de densitate scazuta.
Experimentele nu au ramas doar la stadiul anilor 20 sau 40, ele au continuat dar rezultatele nu au fost facute publice. Totusi in anul 1988, revista Noetic Science a condus o serie de experimente pentru a concluziona ca sufletul uman cantareste nu mai putin de 0,01 grame. Cercetarile au facute pe 200 de muribunzi si au fost efectuate de catre niste specialisti germani. S-a constatat ca fiecare subiect pierdea dupa moarte aceeasi greutate... 0,01 grame.
Cu privire la acest studiu au aparut si criticile. Iar unul dintre cei care criticau acest studiu a fost Gerard Voisart, un mare patolog francez, care presupunea ca diferenta de greutate dintre un trup viu si unul mort consta in aerul care paraseste plamanii. Cercetatorii germani in schimb luasera in calcul acest fapt cand au facut calculele.
Dr Fisher, unul dintre conducatorii echipei de cercetatori ai acestui experiment a declarat: "Singura posibila explicatie a acestei schimbari bruste de greutate ar fi aceea ca noi am masurat pierderea sufletului uman sau a unui fel de forte vitale".
Dr. Becker Mertens a pretins in revista germana "Horizon" ca singura concluzie logica ar fi aceea ca sufletul uman exista si acesta ar avea o greutate si anume 0,01 grame. "Provocarea din fata noastra este aceea de a afla din ce este compus sufletul; acum, noi inclinam sa credem ca el este un fel de energie".

sursa... http://www.evz.ro

Parerea mea este ca omul nu are suflet. Sufletul detine mai multe trupuri, iar Sufletul fiind Unitatea sau Eul Spiritual. Nu cred ca Sufletul detine o greutate, mai degraba forta vitala detine o greutate. Adevarat ca omul detine mai multe corpuri printre care si corpul eteric. Trecerea de la corpul fizic la cel eteric probabil ca ar duce la o schimbare de greutate asupra corpului fizic.
Dar sa nu uitam ca Sufletul este insasi Universul, iar greutatea Universului inca nu suntem capabili sa o aflam. Dar este bine ca exista cercetari in acest domeniu, asta ne arata ca noi reusim sa aflam cat mai multe despre existenta noastra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu