vineri, 4 ianuarie 2013

Descoperire cosmica

nasterea unei stele O ultima descoperire astronomica are rolul de a mai dezlega putin din misterele Universului nostru. Recent o  chipa de astronomi de la Observatorul Atacama Large Millimeter Aray a observat modul in care o stea se dezvolta.
In timpul cercetarii acelei stele oamenii de stiinta au observat ceva surprinzator. Doua planete gigant se "hraneau" cu gaze provenite de la acea stea. Planetele atrageau filamente de gaz din discul exterior al stelei, ajutand astfel steaua sa creasca in dimensiuni.
Observarea acestui fenomen se face in premiera dupa ce mai inainte fenomenul fusese anticipat prin simulari computerizate. Steaua observata se numeste HD 142527 si se afla la o distanta de 450 de ani lumina fata de Pamant.
Steaua are o varsta de 2 milioane de ani si este considerata a fi un corp tanar. Marimea ei este considerabila, avand o masa de doua ori mai mare decat cea a Soarelui nostru si este in continua crestere. In jurul acestei stele s-au format gaze si praf din care se vor forma mai apoi planetele.
Cele doua filamente de gaz care se misca la exteriorul discului stelar, demonstreaza ca exista cel putin doua planete care se formeaza pe orbita acestei planete. Descoperirea a fost facuta de catre revista Nature pe data de 2 ianuarie anul curent.
Cele doua filamente de gaz care se misca la exterior mai demonstreaza ca vortexul este la baza creatiei oricarui corp ceresc, facand ca simbolurile vechi ce reprezinta acest fenomen se demonstreze ca in trecut umanitatea detinea cunostinta foarte avansate despre universul in care traim.

sursa... http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu