miercuri, 23 ianuarie 2013

Misterul sferelor Klerksdorp (Ottosdal)

Africa de Sud este cunoscuta ca fiind o tara foarte bogata in minereuri. Aur, argint, diamante, toate aceasta se gasesc din abundenta in aceasta tara si de asta Africa de Sud este o tara a minelor. Intr-una din aceste mine s-a gasit in schimb ceva foarte bizar.
200 de bile ce variaza intre 0,5 cm si 10 cm diametru gasite intr-o mina au pus pe jar lumea stiintifica din intreaga lume. Bilele se presupune a avea o vechime de 3,8 milioane de ani si au fost gasite intr-un strat de roca datata ca fiind din era precambriana.
Ce este in neregula cu aceste bile este faptul ca sunt alcatuite dintr-un aliaj de nichel-otel, cu o duritate extraordinara, care nu poate fi gasit in mod natural. O parte din bile au o coaja cu un diametru de 1-2 cm grosime, fiind umplute cu un material spongios ciudat care se dezintegreaza in praf la contactul cu aerul.
Misterul acestor bile este amplificat de prezenta unor santuri paralele de jur-imprejurul lor, ce nu puteau aparea in mod natural. La o atenta observare, una dintre bilele expuse la muzeul Klerksdorp se roteste usor in jurul axei sale fara interventia vre-unei forte sau vibratii exterioare.
“Sferele sunt un mister total. Ele arată un moment oarecare din istoria pământului, dar nu ştim să-l deducem. Lângă această stâncă a existat cândva viaţă inteligentă. Dar,din păcate, se vorbește foarte puțin despre aceste misterioase bijuterii ‘extraterestre’”, a declarat curatorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu