luni, 21 ianuarie 2013

Trebuie sa stii - Alternativa 3

Ziua de luni, 20 iunie 1977, a fost o zi speciala pentru postul de televiziune Anglia TV. O emisiune speciala  ifuzata si in alte tari, printre care Australia, Noua Zeelanda, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia, Finlanda, Grecia si Iugoslavia, numita Alternativa 3, avea sa socheze o natiune intreaga.
Imediat dupa emisiune liniile telefonice nu au mai facut fata valului de apeluri, multi dintre telespectatori ajungand chiar sa puna la indoiala credibilitatea postului. Reactia celor de la televiziune a venit imediat, tuturor celor care au sunat li s-a spus ca aceasta emisiune a fost de fapt menita sa fie o pacaleala de 1 aprilie dar ca intamplator a fost reprogramata pe data de 20 iunie. Ziarul "Daily Express" confirma faptul ca programul fusese o farsa, dar multi dintre cei care urmarise emisiunea isi formasera o alta parere.
Documentarul Alternativa 3 a fost realizat dupa volumul scris de catre publicistul Leslie Watkins, care , conform declaratiilor sale, a strans informatii reale, provenind din medii diverse precum afirmatii facute de catre cosmonauti, oameni politici si oameni de stiinta.
In documentar era precizat faptul ca SUA si Uniunea Sovietica lucrau la un program spatial comun si ca de fapt acestia reusise nu numai sa ajunga pe Luna ci chiar sa ajunga pe planeta Marte, unde ar fi gasit forme de viata. Tot in documentar se specifica faptul ca in Univers sunt forme de viata inteligente care ne supravegeaza, interactioneaza cu oamenii si care ne controleaza.
Documentarul mai spune ca planeta Pamant este pe moarte. Poluantii si efectul de sera provocat de catre oameni au afectat ireversibil planeta iar omenirea are trei solutii la dispozitie pentru a se salva de la extinctie.

Alternativa 1 - Sa stopeze urgent fenomenul de poluare, evitand astept producerea a doua gauri de ozon uriase in dreptul polilor care ar permite patrunderea radiatiilor ultraviolete nefiltrate pe Pamant, putand astfel provoca milioane de cazuri de cancer de piele. Detonarea unui corp exploziv in stratosfera, pentru a da posibilitate bioxidului de carbon sa fie degajat in spatiul cosmic.

Alternativa 2 - Guvernele sa inceapa constructia a unor orase subterane unde sa adaposteasca elitele. Restul populatiei fiind lasata sa piara la suprafata din cauza poluarii.

Alternativa 3 - Colonizarea unor planete gen Marte, sau colonizarea Lunii unde elitele sa traiasca linistite, dar cu un mare pret. Sa fie luati cu forta "oameni de rand", manipulati mental, urmand a fi folositi ca sclavi. Restul oamenilor fiind lasati sa moara pe Pamant.

Cartea Alternativa 3 dupa care a fost facut documentarul prezinta in schimb personaje fictive dar are la baza fapte reale. Cert este ca aceasta carte detine ceva ilogic in prezentare. De ce oamenii ar migra pe o planeta ca Marte sau pe Luna unde conditiile ar fi cu mult mai vitrege chiar si dupa ce dezastrul ecologic datorat poluarii ar fi la apogeul sau?
Dar in rest multe lucruri se apropie de adevar. Adevarat este ca poluarea ne da batai de cap sau ca SUA si URSS  au colaborat tot timpul la programul sau spatial si au ajuns mai adanc in spatiu decat ne spun ei.
O alta informatie socanta a fost faptul ca se pare ca cei care au ajuns primii pe Luna nu ar fi fost americanii ci germanii. Acestia din urma s-au folosit de OZN-urile pe care le-au fabricat pentru a iesit in spatiul cosmic si a aseleniza.
Acest documentar a avut scopul de a testa oamenii cu siguranta. Iar oamenii au intrat in panica ca de obicei, ceea ce a dat apa la moara guvernelor de a elabora noi metode alarmiste pentru un control mai eficient asupra omenirii.
Ce este drept, cei care au gandit documentarul au stiut sa imbine realitatea mai putin cunoscuta cu fictiunea pentru a crea o modalitate cat mai eficienta de a testa reactiile oamenilor la auzul unor adevaruri socante. Se pare ca testul a reprezentat un succes daca ne gandim la modalitatile de a crea panica prin demonizarea evenimentului 2012.

Mai jos este prezentat un film ce se presupune a fi amerizarea americanilor si rusilor pe Marte.2 comentarii: