marți, 29 ianuarie 2013

Universul – martor sau complice la implinirea visului tau


Daca nu te-ai lamurit pana acum care este treaba cu Legea Atractiei, urmareste-ma 10 minute si vei intelege rapid cum lucreaza Universul. Înainte sa iti clarifici acest lucru, hai sa cadem de acord ca prin Univers putem face referire la Dumnezeu sau la o Inteligenta Superioara care ne guverneaza, ori pur si simplu la o Forta Divina care orchestreaza totul din spatele cortinei. Spune-i cum simti tu sa-i spui. Poate daca ai deja alta denumire, pastreaz-o pe aceea.

Ce se aseamana se atrage reciproc

Nu vreau sa fac presupuneri despre ceea ce stii sau nu stii despre Legea Atractiei, asa ca iti voi explica pe scurt care este toata treaba cu acest principiu universal. De fapt, el spune simplu asa: ce se aseamana, se atrage reciproc. Toti inteleptii lumii au exprimat de-a lungul timpului acest adevar, si mai apoi stiinta a inceput sa inteleaga de ce se intampla asa.
Tot ce exista in acest Univers, spun cercetatorii, este energie – toate fiintele, natura, emotiile, gandurile, banii, sanatatea, fericirea, lucrurile, lumina, intunericul, apa, etc. În ciuda aparentelor, toate sunt la baza o forma sau alta de energie. Noi ca oameni emitem o mare cantitate de energie prin ganduri,sentimente si emotii. Acestea sunt dintre cele mai puternice vibratii transmise si receptionate. Suntem ca o antena care emite si primeste continuu informatii subtile.


Emotiile atrag

Exista forme de energie joasa, negativa, si exista si forme de energie inalta, pozitiva. Corelatiile sunt usor de facut. Știi si tu de exemplu ca iubirea este cea mai inalta vibratie pe care o poate emite si primi un om (iubirea neconditionata, generoasa, lipsita de atasamente bolnavicioase si gelozie). Compasiunea,bucuria, entuziasmul, recunostinta, multumirea, bunatatea, generozitatea,iertarea, intelegerea, fericirea, extazul si alte stari asemanatoare sunt desigur pozitive si atrag acelasi gen de energii. La polul opus, tristetea, frica, indoiala, ura, barfa, gelozia, invidia, grijile, temerile, gandurile haotice, intentiile de manipulare, incapacitatea de a ierta, blocajele psihice, dorinta de razbunare, si alte stari ca acestea atrag evenimente, oameni, lucruri si experiente negative catre cel care nutreste astfel de sentimente.
Nu e nimic complicat in Legea Atractiei – ce oferi, aia primesti; ce esti, aia atragi.

Ai un partener de incredere, daca si tu iti faci bine treaba

Am pornit acest articol de la intrebarea: Universul – martor sau complice la implinirea visului tau? Universul este complicele si partenerul tau. Punct. Daca nu-ti este clar ce ai tu de facut atunci cand iti doresti ceva si ce poti lasa pe mana Universului, mai ai rabdare cu mine inca putin si vei sti suficient de multe.
Unii au criticat filmul documentar Secretul – Legea Atractiei pentru faptul ca simplifica prea mult lucrurile si da senzatia ca toata treaba o face de fapt Universul si tu nu trebuie decat sa astepti. Eu cred ca aceste critici nu sunt fondate deoarece filmul nu transmite ca tu nu ai nimic de facut pentru ca visul sa ti se implineasca. Ceea ce nu au inteles cei care critica documentarul este faptul ca noua ne apartine munca interioara. Exclusiv noua. Nu o poate face nimeni in locul nostru. La ce ma refer cand spun munca interioara?
Ei bine, poate nu o sa-ti placa ce am de zis, dar trebuie sa intelegi ca Legea Atractiei nu e tocmai ca o bagheta magica. Ceea ce vreau sa spun este ca ai de munca, dar nu in sensul ca trebuie sa muti muntii din loc, ci sa inveti cum sa-i faci sa se mute singuri (metaforic vorbind desigur).
Daca-ti mai amintesti, am spus mai devreme faptul ca ce se aseamana se atrage reciproc. Tu ai capacitatea sa atragi in viata ta oameni, circumstante, lucruri si situatii care sa conlucreze la implinirea visului tau. De orchestrarea tuturor acestor legaturi dintre tine si realitatea obiectivului stabilit se ocupa Universul si nimeni altcineva nu o poate face mai bine decat el, pentru ca mintea noastra rationala este limitata, in timp ce Inteligenta Superioara care ne guverneaza este omniprezenta, omniscienta si omnipotenta. Lasa pe seama ei conexiunile si aranjarea jucatorilor. Atat timp cat tu ii dai indicatii clare, Universul conclucreaza in mod magic la materializarea dorintei tale.


Da indicatii precise cu privire la ce iti doresti

Ce inseamna asta? Ei bine, aici incepe partea mai dificila. Uneori cu totii cadem in capcana de a crede ca stim ce vrem. Unii traiesc toata viata cu impresia ca stiu ce isi doresc si se tot intreaba de ce nu atrag acele lucruri. Ei bine, a sti ce iti doresti cu adevarat nu e un proces rational de fapt, ci tine de a simti. Și cand spun a simti, lucrurile nu se simplifica. Dorintele prin natura lor par legate de partea emotionala, sentimentala. Doar ca noi suntem niste fiinte mult mai complexe si mai profunde decat atat.
Este posibil sa simti ca-ti doresti cu ardoare ceva. Nu e suficient. Asculta-ti corpul in liniste, in profunzime, vezi ce ganduri ies la suprafata in mod repetat, identifica temerile si indoielile ascunse. Nu-ti fie teama sa le spui pe nume. Scrie totul pe o hartie.
Pune-ti intrebari.
De multe ori, avem parti din noi care se opun implinirii unei dorinte. Desi noi suntem convinsi ca vrem cu toata fiinta un lucru, undeva pe fundal pot exista tensiuni sau blocaje care la prima vedere trec neobservate. Pana nu vei asculta acele parti din tine care se opun, nu-ti vei putea debloca energia si deci vei transmite semnale confuze Universului. Daca ceea ce-ti doresti nu se manifesta sau apar tot felul de piedici, simti ca lucrurile merg greu, ca ai obosit sau ca mergi contra curentului, atunci sigur in interiorul tau nu-ti este clar ce si cum iti doresti sau mintea rationala n-a fost trasa pe dreapta.


Slefuieste diamantul din interiorul tau

Aceasta munca interioara nu este intotdeauna un proces usor. Uneori dureaza. Trebuie sa ai rabdare cu tine. Dupa un timp, iti poti da seama ca de fapt iti doresti altceva. Dar acele directii ale sufletului care au menirea sa te faca sa cresti si sa evoluezi raman indiferent cat timp trece. Nici ele nu se arata clar de la inceput, dar prin slefuire, incep sa lumineze din ce in ce mai puternic. Din momentul cand ai dat de diamantul tau interior si l-ai facut sa straluceasca, intregul Universul isi pune in miscare resursele, incepe sa-si rearanjeze jucatorii si face toate conexiunile necesare pentru ca visul tau sa devina realitate. Pana atunci, ti se pot petrece lucruri amestecate – un pas inainte, trei inapoi.
Ceea ce ai tu de facut este sa lasi Forta Divina sa actioneze prin tine.
Vei simti clar diferenta dintre porniririle date de ego, de mintea rationala care spune ca trebuie sa faca ceva, de nerabdare si atasament, si modul armonios in care actioneaza Universul prin tine. Diferenta este ca in al doilea caz nu vei obosi niciodata, nu vei simti ca faci eforturi sau ca impingi de la spate implinirea visului tau. Te abandonezi Inteligentei Superioara si o rabdare de nestramutat domneste in tine. Știi ca ceea ce iti doresti este o realitate si ca urmeaza sa o experimentezi si in aceasta dimensiune.
Desigur ca exista si proiecte care s-ar putea sa tina mai mult de partea ta rationala si sa ai impresia ca intuitia nu are nimic de-a face cu ele. Gresit, chiar si obiectivele financiare sau profesionale, de exemplu, au legatura cu ceva mai profund din interiorul tau, ceva care te poate sprijini sau din contra, te poate frana. Daca stii clar ce vrei si lucrurile se misca in directia pe care ti-o doresti, esti pe drumul cel bun. Daca nu, apuca-te sa faci investigatii, sa vorbesti cu toate partile din tine, sa afli intentiile profunde din spatele acelui obiectiv, sa verifici cat de ecologic este telul tau pentru tine si pentru cei din jur, pe termen scurt, mediu si lung si daca ceva iti da cu virgula, dar nu stii ce, ai increderein aceasta senzatie si lasa deoparte pentru o vreme dorinta respectiva. Intuitia noastra stie cel mai bine care-i treaba cu virgula aia, dar nu intotdeauna vorbeste pe intelesul nostru sau nu intotdeauna suntem noi suficient de deschisi.
Asadar, munca interioara de clarificare iti apartine. Pune-ti toate intrebarile posibile si nu le da numai raspunsuri rationale, ci asculta-ti si corpul si intuitia. Cum? Facand liniste in minte, observand gandurile sineindentificandu-te cu ele. În timp, acest lucru iti va fi din ce in ce mai usor.

Nu porni automat de la premiza ca stii ce vrei.

Cum spuneam, acest proces de intelegere si slefuire a propriului diamant poate dura zile, luni sau ani de zile. Se intampla asa deoarece suntem puternic conditionati de prejudecati si crezuri preluate intai de la parinti, apoi de la profesori, prieteni, Biserica, mass-media, etc. Unele dintre ele sunt bune pentru noi, altele ne limiteaza. Apoi, mai e vorba ca ca mintea noastra rationala are tendinta sa caute solutii si modalitati de a transpune un vis in realitate si cand nu le intrezareste incepe sa se opuna.
Sper ca acum lucrurile iti sunt mai clare si intelegi ca Universul dispune de resurse magice nebanuite.El asteapta doar indicatiile tale clare, o viziune plina de viata, dorinta ta de nestramutat, incredere, rabdare, emotii pozitive si sa dai curs impulsului intuitiv.

Succes in slefuirea diamantului tau interior. Fa-l sa straluceasca puternic! 

În incheiere, ca exercitiu, lasa-mi un comentariu in care-mi scrii despre o experienta care-ti doresti sa devina realitate pentru tine, un obiectiv, un vis, o dorinta (poti sa-i dai un nume generic “experienta pentru sufletul meu”) si spune-mi:

1. 3 motive pentru care vrei acel lucru,

2. 2 implicatii majore pe termen scurt sau lung (schimbari care vor interveni in viata ta cand dorinta i se va implini),

3. da un nume temerilor sau indoielilor care apar legate de visul tau

4. care sunt cele mai importante 3 efecte pozitive ale implinirii dorintei tale

Vei vedea cat de mult ti se vor clarifica lucrurile dupa acest exercitiu.

articol preluat din... http://www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu