marți, 26 februarie 2013

Senzational - Bebelusii inteleg cuvintele inca din pantecul mamei

Un studiu derulat de catre cercetatorii francezi si publicat de „Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS) are rolul de a ne soca. Conform cercetatorilor bebelusii incep sa perceapa limbajul inca din uter. Incepand cu luna a sasea fatul incepe a face diferenta intre silabe simple si intre vocile masculine si cele feminine.
Studiul s-a bazat pe investigațiile imagistice cerebrale efectuate la 12 bebeluși născuți prematur. Cercetatorii ne spun ca bebelusii dezvolta aceste abilitati ca raspuns la vocea parintilor.
„Creierul uman începe să proceseze informațiile de îndată ce circuitele aparatul auditiv sunt formate, arară studiul nostru. Cu timpul, sunt perfecționate doar proprietățile specifice limbii materne”, spune dr. Fabrice Wallois, unul din autorii studiului.

Cercetatorii admit insa ca experimentul a fost facut in primele luni de viata ale copiilor, iar zgomotul, vocea parintilor ar fi putut grabi dezvoltarea acestor abilitati la acesti copii.

sursa: http://www.evz.ro


Parerea mea: copiii sunt constienti de ei inca de dinainte de nastere,(atunci entitatea inca nenascuta este conectata inca la Eul interior si este capabil sa analizeze aceasta lume dintr-o perspectiva diferita de a parintilor), insa de abia acum oamenii nostri de stiinta incep sa constientizeze asta. Faptul ca cercetatorii au descoperit asta ma bucura, dar in viitor sigur vor descoperi ca omul este constient de el de dinainte de a aparea in uterul mamei, abia atunci bucuria mea va fi deplina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu