duminică, 3 februarie 2013

Top 10 organizatii secrete din lume

De-a lungul istoriei, s-au perpetuat povesti referitoare la unele locuri secrete in care anumite grupuri de oameni se intalnesc si reusesc sa influenteze factorii de decizie in politica, afaceri si industrii, educatie si sanatate sau chiar despre calea pe care umanitatea o va urma. Povestile spun ca acestia se intalnesc departe de ochii „profanilor”, stabilesc aliante de culise si dau verdicte care sunt in defavoarea a milioane de oameni, servind interesele unui grup foarte restrans de oameni.De la caz la caz, scopurile unor astfel de organizatii difera, dar, ca “regula generala”, toate reusesc sa atraga atentia si sa starneasca suspiciuni. Desi au obiective politice sau religioase, de-a lungul timpului au devenit tinta teoriilor conspirationiste, care le-au implicat in orice, de la extraterestri la dominarea lumii.


1. Francmasoneria

Desi in ziua de azi nu mai este la fel de puternica precum acum cateva sute de ani, francmasoneria ramane cea mai faimoasa societate “secreta” din lume. Atat de secreta, incat se estimeaza ca are aproximativ 5 milioane de membri, in intreaga lume. Primele insemnari ale francmasoneriei dateaza din vremea regelui Numa Pompilius, succesorul lui Romulus. Oficial, grupul a fost infiintat in 1717 cand se infiinteaza prima mare loja Unita, la Londra. Initial, a fost creata ca o fratie intre oamenii cu anumite idei filozofice, printre ele, credinta intr-o fiinta superma (Marele Arhitect). Ideologia grupului se bazeaza pe binele comun lucrand in serviciul comunitatii si ajutand pe cei mai putin fericiti. În ciuda acestor aparente, se pare ca francmasonii ar fi implicati in practici oculte bizare.
De-a lungul vremii, tot mai multi oameni au ajuns sa asocieze masoneria cu satanismul, datorita ritualurilor pe care membrii acestui ordin le practica. Marile minti stralucite au avut legaturi mai mult sau mai putin stranse cu acest ordin din pricina mediului intellectual evoluativ propice din interiorul fratiei.
Elita francmasonilor s-a format din marii maestrii ai Marilor Loje, unde au acces doar cei initiati ai gradului 33 (grad absolut). Se spune ca intre acestia circula informatii si cunostinte de cu totul alta natura, inaccesibile oamenilor de rand. 
În Romania, francmasoneria a avut un rol important. Au fost foarte multi domnitori romani care au aplicat la ideile si principiile “Epocii Luminatilor”. Alexandru lapusneanu, Şerban Cantacuzino sau Radu Şerban au intemeiat scoli domnesti “pentru invatatura norodului” acum aproximativ 500 de ani. Prima Loja masonica din Romania a fost infiintata la Iasi in 1748 de catre italianul Carri. Cea de-a doua a fost infiintata in 1749 de sasii din Brasov, iar cea de-a treia in 1767 la Sibiu. Printre cele mai rezonante nume din istoria romaniei care au facut parte din aceasta fratie sunt: Vasile Alexandri, Nicolae balcescu, Alexandru Ioan Cuza, Ion Ghica, George Magheru, Mihail Kogalniceanu, C.A. Rosetti, Spiru Haret sau Tudor Vladimirescu.


2. Illuminati

Asupra acestui grup planeaza inca de la inceput suspiciunea ca este doar un mit, deoarece nu exista nicio dovada palpabila cum ca exista o structura cu acest nume. Legenda dateaza de pe vremea unei societati reale, care a existat in Germania, in anii 1700. Pe atunci, membrii grupului se proclamau ganditori iluminati. Presa a pornit impotriva lor si organizatia a inceput sa fie vazuta drept o forta a dizidentilor, care ar fi dus chiar la Revolutia Franceza. Grupul a disparut, insa inca se mai crede ca aceasta organizatie ar avea puterea de a influenta lumea politica din umbra. Se spune ca nume grele ale politicii mondiale precum Familia Bush, Winston Churchill sau chiar Barack Obama ar face parte din aceasta organizatie, desi nu exista nicio dovada. Asupra acestei fratii oculte planeaza suspiciunea ca ar avea ca scop, inca de la infiintare, inlocuirea tuturor religiilor cu umanismul si inlocuirea statelor cu un singur guvern mondial.
Un alt mit care planzeaza asupra acestei fratii este ca ar dicta politica economica a Americii si a Bancii Mondiale.
Poate cea mai extraordinara dintre toate teoriile referitoare la Illuminati este cea avansata de britanicul David Icke. Acesta spune ca Illuminati sunt cu adevarat conducatorii secreti ai lumii insa constituirea ordinului dateaza cu mult inainte de inviintarea sa din anii 1700. De fapt, Icke spune ca “ Illuminati sunt extraterestrii reptilieni care controleaza lumea de mii de ani, de la civilizatia sumeriana incoace si ca intervin din cea de-a patra dimensiune sau ca acestia intervin sub aspectul liderilor mondiali contemporani.


3. Cranii si Oase (Skull and Bones)

Societatea secreta Cranii si Oase de la Yale este printre cele mai faimoase. Membrii acestei fratii sunt recunoscuti pentru tacerea si discretia lor, fiind si astazi o enigma. Folosesc ca simbol cifra 322, insa nimeni nu stie cu exactitate semnificatia lui. Pe edificiul din curtea Universitatii Yale unde isi au sediul troneaza inscriptia „Eer war der thor, wer Weiser ,bettler oder Kaiser? Ob Arm, Ob Reich, im Tode gleich”, in traducere: “Ce e nebunul, ce e inteleptul, ce e cersetorul, ce e Regele? Saraci si bogati, in fasa mortii sunt toti egali!”.
Organizatia alege noi membri dintre studentii universitatii in fiecare primavara – in general membri ai consiliului studentesc sau presedinti de fraternitati. Printre cei care fac parte din Cranii si Oase au fost presedinti ai SUA, senatori si judecatori, crezandu-se ca societatea formeaza elita politica.


4. Fiii Libertatii

O organizatie care a existat in America de Nord, inainte de Razboiul Revolutionar. Nu a fost o societate secreta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba un grup de patrioti din colonii, care sustineau un scop comun. Aceasta fratie este una dintre primele grupari radical.
Membrii acestui ordin ar reusit sa starneasca numeroase revolte, reusind sa convinga comerciantii americani sa mai importe bunuri britanice. Luptand pentru independenta colonialsistilor, ei au folosit sabotajul si activitati teroriste pentru a-si atinge scopul, devenind mai mult “fiii violentei”, decat cei ai libertatii.

5. Societatea Thule

Grupul a fost creat in Germania, imediat dupa sfarsitul Primul Razboi Mondial. A inceput ca o organizatie oculta, insa s-a transformat rapid intr-una care sustinea ideologia rasei ariane, pornind la vanatoare de evrei si de alte minoritati. Fondatorul Societatii Thule, Rudolf Glauer, era un aventurier occultist, initiat, afirma el, in Turcia.
Plagiind material de peste tot, el a reusit sa prepare un cocktail mitologic amestecand legendele hyper-boreene, Eddele Nordice, Agharta, Shambala, regale Lumii pana in 1919, cand Societatea Thule devine o organizatie politica denumita Partidul Muncitoresc German. În scurt timp avea sa devina partidul nazist, iar printre membrii sai se afla si Adolf Hitler.

6. Cavalerii Cercului de Aur

A fost o societate secreta americana care a inflorit in timpul Razboiului Civil. La inceput, grupul dorea anexarea Mexicului si Indiilor de Vest, crezand ca vor ajuta la dezvoltarea sclaviei.
Dar dupa ce a inceput Razboiul Civil, grupul a trecut de la sustinerea colonialismului la sustinerea noului guvern confederat. Cavalerii au avut mii de membrii, formandu-se armate de gherila.


7. Mana neagra

Mana neagra era o societate secreta de revolutionari anti-imperialisti, creata in Serbia, in 1912. S-a nascut ca o
 ramura a grupului Narodna Adbrona, care dorea sa uneasca toate popoarele slave din Europa intr-o singura tara. Acest lucru cerea separarea Serbiei de Imperiul Austro-Ungar. Grupul a folosit propaganda anti-austriaca, a antrenat sabotori si asasini pentru a distruge liderii politici din zona.
Societatea ar fi fost uitata, probabil, daca nu ar fi fost implicata intr-un mare eveniment al secolului XX – asasinarea lui Franz Ferdinand. Austro-Ungaria a declarat razboi Serbiei, transformandu-se in cele din urma in Primul Razboi Mondial.


8. Hashshashin – Ordinul Asasinilor

Denumit si Nizari, era o organizatie misterioasa de asasini musulmani, aparuta in Estul Mijlociu in secolul al XIII-lea. Grupul era format din musulmani Shia, care s-au desprins dintr-o secta mai mare si care s-au alaturat pentru a infiinta statul Shi’ite.
Întrucat erau putini, foloseau tactici de gherila impotriva dusmanilor, inclusiv spionaj, sabotaj si asasinarea politica. Înainte ca grupul sa fie distrus de mongoli, ei au lucrat pentru diverse personaje istorice, printre care si Regele Richard Inima de Leu.

9. Grupul Bilderberg

Nu este o organizatie secreta in sine, insa este la fel de misterioasa. A fost creata in 1954, sub forma unei conferinte la care se poate participa doar pe baza invitatiilor. Desi Clubul Bilderberg a fost infiintat acum aproape 60 de ani, se cunosc foarte putine informatii exacte despre acesta, caci reuniunile sale nu sunt niciodata cu adevarat mediatizate.
Scopul sau ar fi orchestrarea mondializarii economiei. Printre cei care au intrat in grup au fost numerosi sefi de stat, afaceristi sau moguli media.

10. Ordo Templi Orientis

Este o organizatie mistica, ce a fost infiintata la inceputul secolului XX. Grupul a fost creat pe aceleasi linii precum francmasoneria si se bazeaza pe practici oculte prin care membrii se muta de la un nivel la altul in organizatie. Filosofia grupului este credinta in principiile ezoterice New Age. Organizatia mai exista inca in SUA, Marea Britanie si unele parti ale Europei. O.T.O. sau “Ordo Templi Orientis” a fost fondat de Karl Kellner care a spus ca a fost initiat in secretele acesui ordin de trei magicieni din est. Şi in aceasta organizatie unele forme ale magiei sexuale au fost practicate dar care nu au nici o legatura cu invataturile estului. Înainte ca Crowley sa devina capul ordinului si sa-l reformeze, O.T.O. era in principal ca un ordin Rosicrucian cu multe elemente masonice.
Theodore Reuss, care a mostenit grupul lui Kellner dupa moartea acestuia in 1905, dupa publicarea cartii lui Crowley: “Cartea de minciuni“, in care Crowley a scris descoperirea celui mai mare secret al ordinului din greseala si a fost proclamat ca fiind capul ramurii engleze a grupului. Acesta a schimbat ritualurile ordinului ca sa fie compatibile cu religia Thelema, adaugand noi ritualuri. Dupa moartea lui Kellner din 1955, ordinul s-a impartit in doua ramuri. Aceea a lui Kenneth Grant care a exclus magia homosexuala si care a inclus tehnici noi, si “ramura ortodoxa” care a continuat vechea practica. Astazi sunt multe ordine care isi doresc titlul “singurul O.T.O. original” incluzand magia voodoo sau alte astfel de practici.

articol preluat din.... http://www.esoterism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu