miercuri, 27 martie 2013

A mai existat un mantuitor inaintea lui Iisus? - Video

Daca ne luam dupa scrierile biblice aflam ca Iisus a fost singurul Fiu al Lui Dumnezeu, parte a Sfintei Treimi. Conform aceleasi carti, Iisus a fost trimis pe Pamant sa ne mantuiasca de pacate printr-un sacrificiu extraordinar. Dupa trei zile Iisus a inviat.
Alte scrieri gasite la Marea Moarta se pare ca dau peste cap aceasta teorie biblica. Conform acestor scrieri, un barbat care a condus o armata israelita impotriva romanilor a fost ucis in lupta si lasat sa putrezeasca pe camp. Dar el a fost inviat de catre Ingerul Gabriel care i-a aparut si i-a spus: "Dupa trei zile traiesti!", semnificand ca dupa trei zile acesta ar fi inviat.
Manuscrisul este de fapt o placuta de calcar lata de 30 de cm si lunga de 90 de cm, avand scrise cu cerneala 87 de randuri. Placuta a fost denumita "Viziunea lui Gabriel" si ne poveste despre un anume Simon din Perea, care s-ar fi autoproclamat rege sau Mesia.
Dupa cercetari amanuntite, tablitei i-a fost recunoscuta autenticitatea, starnind valuri in randul adeptilor crestini. Arheologul Ada Yardeni si expertul in scriere ebraica Yuval Goren au ajuns la concluzia ca tablita a fost scrisa inainte de aparitia lui Iisus ca figura istorica.
Simon din Perea sau Simon, fiul lui Iosif, a fost un sclav al guvernatorului roman Irod cel Mare, care intre timp s-a razvratit si a fost ucis in anul 4 i.Hr.
Faptul ca aceasta poveste se potriveste cu cea a lui Iisus a facut ca unii cercetatori sa sape si mai mult in cautare de noi informatii. Asa au gasit faptul ca in perioada de dinaintea aparitie lui Iisus, mai multe secte evreieste credeau intr-un Mesia care le va slava si care dupa ce va fi omorat va invia dupa trei zile.
O parte din textul gravat pe piatra insa s-a sters, lasand loc de foarte multe interpretari si facand ca textul initial sa fie total desconsiderat de catre mai toate cultele crestine. Autenticitatea textului insa nu a putut fi pusa sub indoiala.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu