miercuri, 20 martie 2013

Echinoctiul de primavara si evenimentul magic de la piramida Kukulcan

Piramida lui Kukulcan, Chichen Itza, MexicIn aceasta seara are loc un eveniment celest important. Echinoctiul de primavara face ca ziua si noaptea sa fie egale in aceasta perioada pentru ca mai apoi durata zilei sa creasca in dauna noptii.
Acest eveniment era considerat sacru de catre maiasi drept pentru care in ziua aceasta la piramida Kukulcan are loc un eveniment magic. Lumina trimisa de Soare, in aceasta zi, va intalni una din muchiile piramidei, iar lumina trimisa spre scari da impresia privitorului ca are in fata un imens sarpe ce coboara de pe piramida.
Piramida Kukulcan este o constructie extraordinara ce imbina elemente de religie, matematica, geometrie si astronomie si prezinta pe fiecare din cele patru fatade cate un sir de 91 de trepte. Daca inmultim cele 91 de trepte la cele patru fatade rezulta cifra  364 si adaugand o platforma superioara ne da numarul 365... adica numarul zilelor dintr-un an.
Piramida mai este formata din 9 platforme terasate, iar treptele de pe fiecare faţadă „taie” aceste terase în 18 segmente ce corespund celor 18 anotimpuri ale calendarului Maya.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu