vineri, 1 martie 2013

Enigma copiilor verzi

Mituri gasim peste tot, unele mai fantastice si altele mai realiste. Cel mai probabil unele legende sunt inspirate din realitate sau poate au redat o intalnire paranormala credibila. O legenda ce dateaza din secolul al XII-lea, regiunea Suffolk, din Anglia, potrivit cronicilor medievale, ne spune povestea a doi copii verzi gasiti pe camp, plangand din toate puterile.
 Cei doi, un baiat si o fata, au fost dusi in cel mai apropiat sat pentru a fi ingrijiti. Oamenii au dat buzna sa vada copiii, pentru ca asa ceva nu mai vazusera in viata lor. In ciuda faptului ca satenii le-au adus de mancare, cei doi copii au refuzat hrana. Fiind pe punctul de a muri de foame, copiiilor li s-au adus fasole verde taiata sau rupta cu tot cu vrej. Acestia au desfacut vrejurile si nu tecile crezand ca in interior vor gasi boabe de fasole. Au mancat o buna bucata de timp numai fasole neatingandu-se de altceva.
Hainele lor bizare au starnit si mai multa curiozitate in randul oamenilor, precum si faptul ca vorbeau o limba foarte ciudata. Cu timpul baiatul a devenit deprimat s-a imbolnavit si a murit. Fata s-a adaptat, si-a pierdut treptat culoarea verde, s-a botezat si s-a casatorit.
Dupa ce a invatat sa vorbeasca, fata a inceput sa dea detalii despre viata lor anterioara. A spus ca a venit de pe "taramul Sfantului Martin" unde era crepuscul continuu, iar locuitorii erau toti verzi. Intr-o zi s-au ratacit si au intrat intr-o pestera dupa care s-au trezit in aceasta realitate.
Cercetatorii cronicilor medievale nu sunt siguri ca aceasta poveste este adevarata, in schimb istoricul William de Newburgh da detalii destul de credibile in lucrarea sa principala, Historia rerum Anglicarum care reprezinta o istorie a Angliei din perioada cuprinsa intre anii 1066 si 1198 care include si povestea copiilor verzi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu