duminică, 3 martie 2013

Fenomenul telepatiei dovedit stiintific - doi sobolani au fost conectati mental

Researchers electronically tied the brains of two rats, one in the U.S (right) and another in Brazil (left), allowing them to solve problems togetherFenomenul telepatiei nu a fost niciodata dovedit in mod stiintific, sau chiar daca a fost dovedit nu s-a facut public acest lucru. Experimentele derulate de catre cercetatorii de la Universitatea Duke, SUA, demonstreaza, pentru prima data, ca poate fi realizat un canal de schimb direct de informatii intre creierele a doua animale, fara a recurge la alte mijloacele obisnuite de comunicare.
Folosindu-se de niste microcipuri implantate in interiorul creierului, cele doua animale aflate la cateva mii de kilometri una de cealalta au putut reactiona la fel in fata unui test. Astfel ca un sobolan a fost invatat sa gaseasca apa in cusca sa, apasand o parghie atunci cand aparea un semnal luminos. Prin intermediul acelor microcipuri informatia invatata de acest sobolan a fost transferata celuilalt sobolan aflat la o distanta mai mare decat acesta din urma. Cel de-al doilea sobolan a reusit sa gaseasca apa la fel de usor ca si celalalt sobolan, prin transfer telepatic, desi nu a fost invatat sa faca asta.
Acest test a fost urmat de alte teste, unele mai dificile, rezultatele fiind surprinzator de bune. Conducătorul studiului, Miguel Nicolelis a declarat: ”E imposibil să prevedem ce caracteristici noi ar ieşi la iveală atunci când animalele ar interacţiona ca parte a unei reţele de creiere”, a spus cercetătorul. „Teoretic, ne-am putea imagina că o combinaţie de creiere ar putea elabora soluţii la care un creier individual nu ar putea ajunge singur.”

sursa: http://www.dailymail.co.uk
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu