miercuri, 6 martie 2013

Moartea lui Hugo Chavez provocata de SUA?

 A murit Hugo Chavez. Presedintele Venezuelei a fost poate unul dintre cei mai controversati lideri politici ai  umii din ultimii 15 ani. Desi a fost vazut ca un dictator care s-a opus cu inversunare "democratiei" impuse de catre occident prin companiile sale multinationale, Hugo a facut multe lucuri bune pentru Venezuela.
A nationalizat intreaga industrie a extractiei de petrol. Fapt ce i-a adus multe sanctiuni dar si critici dure din partea SUA si a Europei. Dar, curios, contrar multor voci, viata din Venezuela s-a imbunatatit simtitor datorita acestui fapt.
Pretul benzinei nu a urmat trendul ascendent al celui din Europa iar Venezuela se poate mandri si acum cu un pret la pompa de ordinul catorva bani de la noi. Economia a prins aripi, iar oamenii aveau ce munci chiar daca salariul era destul de mic. Mic, mic dar salariul crestea usor anual si combinat cu o stagnare a preturilor a adus la o simtitoare crestere a nivelului de trai. 
Revenind la SUA, cum oare a putut provca moartea acestui om politic? Aceste acuze le au pe buze toti venezuelenii acum. Dar cum s-a putut asa ceva?
Nu vreau sa fac mare polemica pe acest caz dar SUA si-a dorit tot timpul sa scape de Chavez. Si asta nu din cauza faptului ca a dorit ca Venezuela sa fie libera ci datorita petrolului pe care aceasta tara il dispune si care este in cantitate mare. Venezuela este a doua tara din lume ca si rezerve de petrol dupa Arabia Saudita si este destul de aproape de SUA. Petrolul din Venezuela este mult mai ieftin decat cel din Irak sau Arabia Saudita, asta din cauza distantei.
Dar totusi cum poate SUA sa fie vinovata de moartea "canceroasa" a lui Hugo Chavez? Este destul de simplu daca te gandesti ca SUA detine arme psihotronice extrem de performante care sunt capabile sa distruga celulele unui organism uman de la distanta. Cu siguranta SUA si-a folosit armele pentru a scapa de acest lider nonconformist care era ca un spin in coastele marilor corporatii avide de control si putere.
Hugo Chavez a fost unul dintre hopurile pe care viitoare ordine mondiale le avea de trecut, cine va urma acum?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu