duminică, 24 martie 2013

RIP - Nasser el Sonbaty si Joe Weider

Doi fosti culturisti si oameni de succes tocmai au decedat zilele astea. Nasser el Sonbaty, un culturist profesionist mare, la propriu si la figurat, fost campion la Arnold Classic si probabil cel mai estetic dintre gigantii acestui sport, a trecut in nefiinta.
Probabil ca va ganditi ca steroizii au fost cauza acestui deces... si eu ma gandesc la asta. De fapt a murit din cauza unei infectii la rinichi. Dar inainte de a vedea partea negativa a acestui culturist (mai toti sportivii folosesc substante dopante) sa vedem partea pozitiva.
Nasser a fost un culturist puternic, a avut o vointa si o autosugestia asa cum multi nu o au. A reusit rezultate notabile in culturism si doar faptul ca a concurat impotriva unei legende vii a culturismului (Dorian Yates) l-a impiedicat sa castige trofeul suprem - Mr. Olympia.
Nasser este o dovada ca autosugestia face minuni atunci cand este folosita si de aceea merita ca numele sau sa fie amintit mereu atunci cand vorbim de succes, vointa si dorinta de a-ti urma visul.


Joe Weider este povestea de succes a culturismului. Cand spui culturism, spui Joe Weider. Fara acest om culturismul ar fi ramas doar la nivelul de ridicat haltere si nimic mai mult.
Mr. Olympia, cel mai mare concurs de culturism al lumii a fost opera acestui mare om. Arnold Schwarzenegger, Franco Columbo, Frank Zane, Sergio Oliva - toti acesti mari campioni nu ar fi existat fara Joe.
Joe este tipul omului care a reusit in tot ce si-a propus. Autosugestia lui a atins cote inimaginabile in ceea ce priveste reusita. Nimic nu i-a scapat lui Joe, totul a fost cucerit de el.
Lumea a avut nevoie de el, deoarece Joe a fost dovada ca miracolele exista atunci cand crezi cu adevarat in ele.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu