miercuri, 10 aprilie 2013

Biserica santajeaza statul

La propunerea parlamentarului Remus Cernea statul urma sa lase Biserica Romana fara sustinere financiara directa si fara scutirea de taxe a suv-urilor ortodoxe. Banii catre Patriarhia Romana urmand a proveni direct din salariul enoriasilor. Un dezastru avand in vedere faptul ca Patriarhia Romana nu ar mai construi lacase de cult in nestire si nici catedrale grandioase (adevarate mall-uri bisericesti) dedicate marilor prelati din Romania.
La auzul acestei propuneri Patriarhia nu a ramas datoare. Desi nici nu a intrat in vigoare aceasta lege Patriarhia a si inceput santajul. Printr-o declaratie facuta de Patriarhie ni se spune ca daca aceasta lege va intra in vigoare Biserica va cere inapoi terenurile expropriate de Statul Roman comunist si de Alexandru Ioan Cuza acum 150 de ani in urma. Imediat Ponta a declarat ca nu ia in vedere aceasta propunere, deci Biserica Romana poate sta linistita, cel putin pana la urmatoarea guvernare.
Desi detine o avere la care majoritatea institutiilor statale inca viseaza, Patriarhia Romana este inca avida de bani si putere. Aceasta actiune bisericeasca ne arata cam cum stau lucrurile in sanul Bisericii din Romania. Nu stiu daca tineti minte o veche melodie de a lui Holograf... "Banii vorbesc". Eu o tin minte, iar aceasta melodie se petreaza de minune Patriarhiei din Romania. Spiritualitate?... Dumnezeu?... Umilinta?.....nuuuuuuuu.... BANIIIIIII!!!

Un comentariu: