luni, 1 aprilie 2013

Descoperire rara - Forma de viata inclasificabila

Oamenii de stiinta din Rusia sustin ca au gasit o noua forma de viata. Descoperirea a avut loc in mijlocul Antarcticii, la 4 kilometri adancime, in lacul Vostock, cel mai mare lac subglaciar din Antarctica.
Anul trecut, echipa de cercetatori a forat 4 km prin stratul de gheata si a ajuns intr-o zona care este considerata a fi cea mai izolata de atmosfera Terrei.
In acel loc, oamenii de stiinta au gasit noi forme de viata. “După ce am înlăturat materialul contaminat, am descoperit un ADN ce nu coincide niciunei fiinţe cunoscute de noi până acum. Această formă de viaţă este necunoscută şi inclasificabilă” a spus Dr. Serghei Bulat, cercetător la Laboratorul de Genetică din cadrul Institutului de Fizică Nucleară din Sankt Petersburg.
Omul de stiinta a mai subliniat fapt ca: "ADN-ul bacteriei nou descoperite este similar doar în proporţie de 86% cu al oricărei alte forme de viaţă studiată până acum. O similitudine de 90% clasifică de obicei organismul necunoscut”.
In 1956 rusii au finalizat constructia bazei de pe lacul Vostock si in urma unor cercetari seismice au descoperit "o punga de apa" la mari adancimi sub calota glaciara.

sursa: http://www.animalzoo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu