luni, 22 aprilie 2013

Meritul lui Stephen Hawking

Profesorul Stephen William HawkingIn lumea religioasa si in lumea oamenilor spirituali Stephen Hawking este un diavol sau o ispita. Acest om de stiinta a pus la indoiala termenul de Dumnezeu provocand mare neliniste in randul crestinilor, dar si a altor culte religioase.
Diagnosticat cu Scleroza laterala amiotrofica, in 1963, Stephen Hawking traieste o adevarata drama (oamenii credinciosi pun aceasta boala pe baza necredintei acestuia). Paralizat total si pe viata, intr-un scaun cu rotile, Stephen a avut puterea de a se impune in continuare in lumea stiintifica. Teoriile lui au si acum o mare insemnatate in mediul academic, acest om fiind considerat a fi un mare geniu al fizicii, precum Albert Eistein. Seminariile si simpozioanele pe care le organizeaza se tin cu casa inchisa, biletele vanzandu-se ca painea calda.
Oamenii vor sa auda ceeea ce spune Stephen Hawking. In toate pledoariile sale Dumnezeu lipseste. Acesta considera ca Universul s-a format singur, fara ajutorul unei fiinte supreme si supranaturale.
Conform lui Stephen Hawking Universul s-a format din nimic in urma unei imense explozii, Big Bang (teorie initiata de un preot romano-catolic, Georges Lamaitre), iar acum continua sa se expandeze. Specia umana este rodul unor "accidente norocoase", oamenii fiiind doar niste computere cuantice care dupa ce mor pur si simplu se "sting".
Stephen a sustinut mult timp faptul ca informatia se pierde atunci cand ajunge in interiorul unei gauri negre, teorie care a fost combatuta cu succes de mai multi oameni de stiinta. Din acel moment adversarii acestui om de stiinta i-au gasi veriga slaba din logica sa, asa ca nu au intarziat nici-o clipa in al combate.
Inainte de a fi un om de stiinta Stephen este un produs al societatii noastre. O societate bazata pe materialism in care termenul de spiritualitate nu isi are locul. O societate in care cei bogati si puternici sunt stapani si in care cei slabi si saraci isi pierd valoarea. Stephen este expresia pura a EGO-ULUI nostru, un ego care este pe moarte si care isi canta acum cantecul de lebada prin intermediul Ocultei Mondiale.
Stephen Hawking este un om foarte inteligent, nu ma indoiesc de asta. Bazandu-se pe inteligenta sa, acesta a reusit sa imbine stiintele vechi (stiintele vechi se bazeaza pe faptul ca Universul este inteligent, geometria fractala fiind principala modalitate de creatie) cu dogmatica invechita si de "tabla" a mediului academic. Astfel, acesta a reusit sa inchege o teorie noua care a facut cu ochiul oamenilor de stiinta care intre timp se indoiau de tampeniile care se vehiculau despre Univers, cat si a ateilor care nu puteau sa demonstreze inexistenta Fiintei Supreme la care se rugau cei peste 80% din populatie.
Meritul acestuia este faptul ca a reusit sa puna in fata Universul ca si Creator singular punand in umbra ideea unui Dumnezeu ca entitate suprema. Acesta a mai reusit sa aduca in prim plan cateva adevaruri:

 • faptul ca UNIVERSUL A CREAT TOTUL DIN NIMIC neavand nevoie de interventia unei fiinte supreme. 
 • faptul ca Universul este un mediu pur stiintific, in care matematica si geometria ocupa primul plan.
 • faptul ca ceea ce noi numim viata este informatie.
 • faptul ca oamenii sunt niste computere organico-cuantice manipulate de Univers.
 • faptul ca Universul actual este rezultatul unei mari explozii, Big Bang (dar Universul a prezentat si va mai prezenta mai multe explozii sau Big Bang-uri).
 • faptul ca Universul pare ca se expandeaza (Teoria Campurilor Unificate prezentata de Nassim Haramein ne prezinta cauza exacta a acestui fenomen).
In rest Stephen Hawking nu ne prezinta decat ceea ce vrea Oculta Mondiala sa auzim - faptul ca suntem rodul unui sir de accidente, ca Universul nu este inteligent, haosul fiind principalul creator si ca spiritualitatea nu exista iar moartea este sfarsitul individului.
Nu vreau sa il elogiez pe acest individ in materialul meu de azi, vreau doar sa scot la iveala ce a facut el mai bun si care (zic eu) a produs un mic progres in efortul nostru ca umanitate de a intelege Universul sau de a ne intelege pe NOI INSINE. 
Un comentariu:

 1. • Dacă „Universul a creat totul” înseamnă că Universul este Dumnezeu. Nu? Deci Hawking şi-a permis să-i schimbe numele şi atât.

  • Universul este un „mediu” pur ştiinţific. Corect ar fi „Universul este creat cu ştiinţă” şi matematica este doar un palier al ştiinţei ce poate reflecta armonia Universului. Această reflectare este totuşi limitată, căci „Esenţa” şi „Totul Absolut” (zero şi infinitul) nu au sens în ecuaţiile sale. Mai exact, aceste „stări” nu pot fi nuanţate matematic. Matematica poate arăta doar că ele există şi atât. Situaţia este asemănătoare cu problema undelor staţionare. Aceste unde transmit la distanţă doar informaţia că există şi nimic altceva. Numai undele modulate pot transmite informaţie. Şi atunci, dacă universul este plin de informaţie şi este desprins din infinit, cine a modulat infinitul?

  • Viaţa e informaţie şi mai mult decât atât. Sistemele biologice sunt „arheme” (M. Drăgănescu). Procesele care dau starea de conştiinţă nu pot fi explicate dacă negăm existenţa unei laturi spirituale a Universului.

  • Omul tratat ca un computer-cuantic îşi pierde valoarea umană. Cineva se va gândi că ar fi bine să fie resetaţi oamenii din când în când sau… reciclaţi. Asemenea viziune despre OM va duce la fapte monstruoase şi numai Dumnezeu poate readuce echilibrul.

  • Hai să fim serioşi, ipoteza Marii Explozii (Big-Bang) rămâne o ipoteză. Ba chiar o poveste de adormit copii. În ştiinţă prea multe ipoteze strică.

  În concluzie acest Hawking nu a adus nimic nou în ştiinţă. Doar ipoteze fără acoperire. El este o reflectare a degenerării societăţii clădită pe principii materialist-capitaliste, care îl exclud pe Dumnezeu din ecuaţia Universului. Asta îi va duce la pierzanie până la urmă.

  RăspundețiȘtergere