sâmbătă, 6 aprilie 2013

Misterioasele tuneluri de sub piramidele din Egipt

Piramidele din Egipt sunt niste minuni arhitectonice ale lumii vechi, dar raman o necunoscuta si pentru lumea din ziua de azi. Putini stiu ca aceste piramide ascund mai multe secrete. Un secret pe care piramidele il ascund reprezinta conexiunea lor cu niste tuneluri vaste.
Miturile vorbesc despre cateva camere sacre din interiorul piramidelor, ce adapostesc secrete ce ar putea avea un efect major pentru existenta noastra ca omenire. Camerele sunt interconectate intre ele printr-un sistem foarte vast de tuneluri.
Un sistem de tuneluri care ar fi conectat la un alt sistem mai vast si ar cuprinde intreaga lume. Este vorba mai exact despre o retea complicata de tuneluri si galerii sapata in roca moale de calcar.
Dr. Selim Hassan a fost primul care a adus in atentia publicului acest sistem de tuneluri. Acesta a facut sapaturi in interiorul Marii Piramide, imediat dupa ce Howard Carter a descoperit mumia lui Tuthankhamon. Dupa oferturi de forare in subteran, Hassan a descoperit trei galerii. In doua din ele, Hassan a descoperit niste sarcovage, iar a treia era acoperita jumate cu apa. Apa fiind limpede acesta a putut vedea clar conturul unui sarcovag. A incercat sa scoata apa din galerie, dar infiltrarile permanente l-au facut sa abandoneze.
Alti exploratori i-au continuat munca cu mai mult succes, gasind sub coltul de nord al Marii Piramide o structura numita "grota" avand in centru un urias bloc de granit. Mai tarziu, in anul 2006, o echipa de exploratori condusa de catre Mohamed Abbas, de la Institutul National de Cercetari Astronomice si Geofizica a realizat o scanare completa a Platoului Gizeh cu radare performante (GPR). Acestia au descoperit mai multe cavitati in patul de stanca, aflate la o adancime de 25 de metri, conectate la mai multe tuneluri largi de 3 pana la 5 metri.
Autorul britanic Andrew Collins si cercetatorul Nigel Skinner-Simpson anuntau o descoperire majora in anul 2009. Conform acestora in interiorul Platoului Gizeh s-ar afla un sistem de grote, partial explorat de catre Henry Salt si Giovanni Caviglia, in 1817, care se patrundea printr-un mormant taiat in stanca. Henry Salt, cat si Giovanni Caviglia erau convinsi ca sub Marea Piramida (Piramida lui Keops) s-ar gasi vestigii extrem de importante pentru umanitate. Acestia mai considerau ca sub Platoul Gizeh s-ar gasi un adevarat cimitir al marilor faraoni al Egiptului.
Mai multi cercetatori au adus in discutie acest sistem de tuneluri, dar lucrarile pentru descoperirea lor au ajuns in impas tot timpul, blocand initiativa acestora. Colonelul britanic Howard Wise, detasat in zona in 1837 a facut si el sapaturi si a descoperit mai multe catacombe pe sub piramide care strabateau sute de metri si care pareau sa faca legatura cu alte tuneluri mai lungi.
Localnicii afirma ca tunelurile trec de piramide si ca se tem sa patrunda in ele, deoarece acolo s-ar gasi un sarpe imens numit el-Hanash, care ar pazi subteranele. Acest mit are la origine o poveste despre un spirit care exista din vremuri stravechi si care apara aceste catacombe.
Egiptologii contrazic la unison teoria existentei sistemului de catacombe, spunand ca greutatea piramidelor ar face imposibila existenta acestor tuneluri. Dar nu putem sa ignoram descoperirile atator arheologi si nici nu putem pune la indoiala nici cercetarile facute de Institutul National de Cercetari Astronomice si Geofizica, cat si declaratiile localnicilor. Ca sa nu mai amintim de faptul ca egiptologii considera si acum ca piramidele sunt morminte, desi exista dovezi incontestabile care contrazic aceasta teorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu