marți, 2 aprilie 2013

Misterul codului secret al lui Michelangelo din Capela Sixtina

fresca, Capela SixtinaCapela Sixtina pictata de Michelangelo Buonarrotti este cunoscuta ca fiind o minune a artei renascentiste. Ce nu se stia pana acum ceva timp in urma e ca pictura din acea capela continea un mesaj straniu. Michelangelo a fost un pictor complet. El a stiut sa picteze corpul uman in toata splendoarea lui, asta si datorita faptului ca avea cunostinte vaste in anatomie.
A capatat aceste cunostinte in urma a numeroase disectii facute pe cadavre. Aceste disectii au fost facute in secret deoarece Papa Iuliu al II-lea nu permitea acest lucru. Tot acest papa i-a pus la dispozitie capela si astfel l-a facut celebru in Italia, dar si in toata lumea.
In fresca intitulata "Separarea luminii de catre intuneric" este ascunsa imaginea unui creier uman in chipul lui Dumnezeu. Ipoteza aceasta a fost lansata de medicul Frank Meshberger, care a analizat pictura in anul 1990.
Meshberger crede ca mesajul pe care Michelangelo l-a ascuns este ca Dumnezeu l-a inzestrat pe Adam nu doar cu viata, ci si cu inteligenta superioara. Fresca "Separarea luminii de catre intuneric" a fost terminata in 4 ani, iar in imagine este ascunsa forma trunchiului cerebral, a nervului optic si ocular.
Se crede ca Michelangelo ar fi protestat astfel impotriva Bisericii Catolice cu care a fost in relatii foarte incordate in toata perioada vietii sale.
mesaj ascuns de Michelangelo in frescaUn alt mesaj pus de Michelangelo in aceasta fresca ar fi faptul ca omul poate avea o legatura directa cu Dumnezeu si fara intermedierea Bisericii. Aceste mesaje sunt bazate si pe faptul ca Michelangelo a studiat Cabala, iar mai apoi a aderat la credinta numita spiritualism care era adepta comunicarii directe cu Dumnezeu fara implicarea Bisericii.

Un comentariu:

  1. Mi-a placut articolul ,mai ales ca astfel aflu lucruri noi si interesante!

    RăspundețiȘtergere