luni, 29 aprilie 2013

Misterul extraterestrului din Chile a fost descifrat

extraterestru sirius - 10Scheletul a fost gasit acum 10 ani in urma in desertul Atacama din Chile. De atunci acest schelet a starnit valuri in tot mediul academic. Umanoidul Ata (denumire data dupa desertul in care a fost gasit - Atacama) masura 15 cm in lungime avand un craniu foarte mare.
Recent, documentarul Sirius prezinta mai multe teste efectuate pe acest schelet pentru a lamuri acest mister. Mic, avand o forma a capului neobisnuit de mare, oasele de culoare maro inchis si 9 coaste in loc de 12, umanoidul parea extraterestru.
O mostra de ADN a fost preluata de catre Universitatea Stanford din SUA si analizata de catre specialisti. Concluzia... umanoidul nu este fetus, asa cum s-a presupus anterior, ci este o fiinta umana, de sex masculin ce a supravietuit timp de 6 - 8 ani.
A suferit insa “o mutatie interesanta”, precizeaza Garry Nolan, directorul sectiei de biologie celulara de la Universitatea Stanford din California. “Cu siguranta a respirat, a mancat, organismul lui a functionat. Ar fi interesant sa aflam cat de mare era cand s-a nascut. Nu este o maimuta, este uman, mai apropiat de oameni decat sunt cimpanzeii”, adauga Nolan.
De remarcat este faptul ca in prezent nu exista tehnologie pentru a decodifica alte tipuri de ADN, complet diferite de cel uman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu