marți, 14 mai 2013

Aliniere astronomica extraordinara ce are la baza o piramida din Peru

In ultimul timp am observat ca piramidele au fost plasate in locuri speciale. Avand la baza numarul de aur, PHI ( vezi http://www.dimline.blogspot.ro/2013/05/codurile-secrete-ale-lui-brancusi-din.html ), marile constructii antice (majoritatea piramide) au avut un rol sacru pentru societatile care le-au construit.
Respectand anumite linii energetice ale Pamantului marile constructii antice au reprezentat adevarate harti stelare capabile in a se alinia extraordinar de precis cu anumite stele sau planete in anumite perioade de timp. Nefacand rabat de la aceasta situatie, o piramida din Peru pare a prezenta o aliniere magica cu doua linii pietruite si cu Soarele.
Cele doua linii pietruite, intitulate geoglife, sunt situate la aproximativ doi kilometri est-sud-est de piramida. Liniile pietruite se intind pe o suprafata de 500 de metri si, conform cercetatorilor, au fost pozitionate astfel incat sa incadreze piramida pe masura ce o persoana cobora in vale din regiunile muntoase.
Dupa mai multe cercetari, folosind un software astronomic si o modelare computerizata 3D, cercetatorii au ajuns la concluzia ca in timpul solstitiului de iarna avea loc un eveniment extraordinar.
"Atunci cand am privit modelul 3D, aceste linii pietruite par sa convearga intr-un punct dincolo de orizont, formand un cadru ce cuprinde nu doar situl Cerro del Gentil (unde se afla piramida), ci si soarele la asfintit in timpul solstitiului de iarna" au explicat cercetatorii in cadrul intrunirii anuale a Society for American Archaeology.
"Astfel, atunci cand cineva ar privi asfintitul din dreptul acestor linii in timpul solstitiului de iarna ar fi vazut cum soarele apune direct in varful piramidei de chirpici, ca si cum ar intra in ea. Astfel , piramida si geoglifele liniare fac parte dintr-un singur complex arhitectural ce, potential, avea o semnificatie cosmologica, ritualizand intregul peisaj" ne spun specialistii.
Piramida a fost construita intre 600 si 50 i.e.n, fiind reocupata intre 200-400 e.n.  Liniile de piatra au fost construite intre 500 i.e.n si 400 e.n.. Piramida nu este foarte inalta avand 5 metri inaltime. Conform cercetatorilor, aceasta descoperire este doar varful icebergului, fiind descoperite in acelasi timp 50 de poteci de piatra in zona de campie din apropierea de piramida.
Printre liniile noi de piatra descoperite au fost gasite si niste gramezi de pietre. Astfel de gramezi de pietre se gasesc in intreaga lume continand de obicei oase umane. In acest caz oasele lipsind cu desavarsire. Liniile de piatra noi descoperite si gramezile de pietre par a fi conectate cu aceasta piramida, cat si cu alte piramide care au existat in zona. Conform cercetatorilor aceste asezari gazduiau peste 1000 de persoane.
Charles Stanish, profesor la Cotsen Institute of Archaeology din cadrul UCLA a declarat: "Multe dintre linii duc catre piramide; majoritatea duc in zona piramidei. Am efectuat o analiza statistica si am descoperit ca este semnificativ din punct de vedere statistic - aceste poteci nu sunt rezultatul sansei. Am gasit linii ce duc spre piramide, iar asta este important, pentru ca in regiunile Nazca si Palpa nu exista vreun tipar la fel de evident."
Problema cea mai mare cu care se confrunta cercetatorii este faptul ca o parte a acestor linii sunt distruse din cauza constructiilor.
Dupa cum vedem in istorie, dar si in acest caz prezentat de mine mai sus, solstitul de iarna a reprezentat in vechime un eveniment extrem de important. Chiar data de 21.12.20012 care a pus pe jar o lume intreaga a avut la baza acest solstitiu.
Nasterea lui Iisus este plasata tot in acea perioada. Sarbatoarea renasterii Soarelui era si ea tot prin "zona". Cert este ca multe dintre popoarele vechi ale Pamantului sarbatoreau un asemenea eveniment si faceau eforturi considerabile pentru a construi mari edificii ca mai apoi sa le alinieze cu Soarele si sa realizeze adevarate "explozii" de lumina in cadrul acelor sarbatori.
In ziua de azi solstiutul de iarna nu prea mai reprezinta nimic, doar sarbatoarea Nasterii Domnului amintindu-ne de aceasta perioada. De ce acest solstitiu era atat de important inca nu stim cu exactitate, dar viitorul ne va raspunde pana la urma si la aceasta intrebare.

sursa: http://www.livescience.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu