sâmbătă, 11 mai 2013

Casca "Domnului" - Casca care ne face sa avem experiente mistice

Casca prin care Îl vedem pe DumnezeuBiologul evolutionist Richard Dawkins a devenit cobai intr-un experiment extrem de controversat. Omul de stiinta Michael Persinger, coordonator al laboratorului de cercetare a mintii si a constiintei, din subsolul cladirii stiintifice a Universitatii Laurentian, Sudbury, Canada, pretindea ca a gasit modalitatea perfecta de a induce unor indivizi experiente religioase cu ajutorul unei casti. Casca cu pricina avea rolul de a stimula niste regiuni specifice din creierele subiectilor cu ajutorul pulsatiilor electromagnetice.
Biologul Richard Dawkins este renumit ca fiind un combatant inrait al religiei. Acesta s-a supus voluntar sa testeze casca "fermecata" construita de catre Michael Persinger, dar a ramas dezamagit de experiment., neavand nici-o senzatie spirituala.
In schimb experimentul cu casca "Domnului" (caci asa au denumit-o oamenii de stiinta) a continuat iar multi dintre cei care au participat la experiment declarand ca au avut experiente paranormale extraordinare. Experimentul in sine a fost asemanat cu experientele pe care oamenii le au in timpul mortii clinice, asa ca oamenii de stiinta au mers pe acelas "fir" pentru a descifra tainele acestei casti. Cei care au participat la studiul doctorului Persinger au afirmat ca au intrat in contact cu persoane decedate si au putut vedea taramuri inaccesibile oamenilor de rand.
Casca lui Persinger este de fapt o casca de motociclist adapatata studiului sau, ce detine electrozi si bobinaje atasate astfel incat sa bombardeze zone cerebrale, cum ar fi lobii temporali, cu diferite frecvente magnetice. Persinger pretinde ca poate sa induca unei persoane senzatia prezentei lui Dumnezeu prin "dereglarea" creierului cu ajutorul unor pulsatii electrice regulate.
Richard Dawkins a declarat ca experimentul nu i-a adus decat niste usoare ameteli si crampe la nivelul picioarelor dupa ceva timp. In schimb Persinger sustine ca unii indivizi sunt predispusi genetic la asemenea simtiri, iar altii nu.
Tot acelasi Michael Persinger ne mai spune ca oamenii pot avea experiente religioase atunci cand sunt expusi la campurile electromagnetice natural create. Spre exemplu Joseph Smith (fondatorul religiei mormone) sau Charles Taze Russel (fondatorul religiei Martorilor lui Iehova) au fost expusi unor ploi de meteoriti ce a avut loc in acea perioada si care au creat un camp electromagnetic.
Conform lui Persinger, Constiinta de Sine este mediata in mod obisnuit de emisfera stanga a creierului mai exact de lobul temporar stang, aflat in spatele ochiului stang. Atunci cand creierul este bruiat de vreo trauma cranio-cerebrala, o trauma psihologica,, un atac vascular, droguri sau o criza epileptica, sinele din partea stanga a creierului poate interpreta activitatea din emisfera dreapta drept ca pe un alt sine. De aceea, Persinger crede ca religia si spiritualitatea sunt de fapt un fenomen strict cerebral.
Modelul lui Persinger in acest experiment a fost neurochirurgul canadian Wilder Penfield, care studiind pacientii epileptici a dedus ca stimuland anumite regiuni cerebrale acestia din urma experimentau senzatii paranormale uimitoare.
Un grup al Universitatii Uppsala, din Suedia, a descoperit ca subiectii care nu au asteptari mari de la experiment nu au trairi paranormale. Persinger a contracarat acest studiu declarand ca, in cel putin doua din studiile lui, sugestionarea nu ar fi putut fi responsabila si ca suedezii nu au folosit echipamentul in mod corespunzator.
Casca lui Persinger este conectata la o "cutie neagra" prin care circula ciclic semnale magnetice complexe prin intermediul a patru bobinaje dispuse pe ambele parti ale capului deasupra lobilor temporali ai creierului. Lobii temporali sunt, conform multor mistici si cercetatori, sursa trairilor spirituale. Experimentele au avut loc intr-o camera acustica (o camera perfect izolata).
Majoritatea celor care au participat la experiment au declarat ca l-au vazut pe Iisus Hristos sau pe Dumnezeu sau s-au intalnit cu persoane decedate cunoscute. Casca a produs insa si fenomene demonice, experiente de extracorporalizare, realitati alternative.

sursa: http://www.descopera.ro

Parerea mea: creierul este un computer biologic conectat prin lobul stang la aceasta realitate (majoritatea oamenilor folosesc mai mult partea stanga a creierului). Atunci cand lobul stang este avariat (vezi povestea Babei Vanga) sau supus unui "bombardament" electromagnetic lobul drept preia "fraiele". 
Partea dreapta a creierului nu este conectata la nici o realitate fiind in perfecta comunicare cu Eul nostru. Atunci cand gandim cu partea dreapta putem avea experiente mistice extraordinare precum extracorporalizarea, viziuni mistice, discutii cu cei decedati, patrunderea in alte realitati, etc.
Experientele mistice pot fi accesate si prin alte metode in afara de moarte clinica sau meditatie. Ele pot fi accesate si prin consumarea unor plante cu efect psihedelic sau prin expunerea la unele campuri electromagnetice ce pot produce FAZA (vezi... http://fymaaa.blogspot.ro/2013/05/fenomenul-de-faza-de-la-ozn-uri-la.html ).
Faptul ca exista asemenea oameni care reusesc sa puna la punct niste mecanisme ce pot induce asemenea experimente este extraordinar (chiar daca cei care le construiesc cred ca acele experiente pe care mecanismul lor le induce sunt doar produse ale creierului nostru) si reprezinta piatra de temelie a viitoarei tehnologicii sacre.
Cat despre autosugestie, este extrem de importanta in asemenea cazuri, chiar daca Michael Persinger nu este de acord cu asta. Trebuie sa iti doresti sau sa crezi neaparat ca vei avea parte de asemenea experiente cand iti pui casca pe cap, daca nu, nu se va intampla nimic.
Trebuie mentionat ca o parte a acestor viziuni sunt de fapt creatii subiective... realitatea este asa cum o cream noi. Ei bine, asa sunt si trairile noastre mistice - sunt asa cum ne asteptam noi sa fie. Daca credem ca atunci cand vom muri ne vom intalni cu Iisus Hristos, asa va fi, daca nu, revelatia va respecta alt plan al credintelor noastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu