duminică, 5 mai 2013

De ce si-a lasat Dumnezeu Fiul sa moara crucificat ?

Raspunsul credinciosilor - ca sa ne mantuiasca noua pacatele. Conform bisericii noastre, Iisus dupa ce a murit pe cruce a coborat in Iad si a rupt lanturile lui. Probabil ca de sub lanturile lui au iesit cei credinciosi lui Dumnezeu care, din cauza unui blestem de-al lui Dumnezeu, au mancat Iadul pe paine vre-o cateva milenii.
Marii patriarhi precum Noe, Avram, Isac, Iacov (cel care s-a transformat in Israel dupa ce s-a batut cu ingerul Domnului), Moise, etc. si-au ars fundul in Iad mai multe sute de ani pana ce s-a gandit Dumnezeu sa isi trmita Fiul drept sacrificiu.
Meditand la asta nu pot sa nu ma gandesc decat ca lui Dumnezeu ii place suferinta umana. Astfel nu pot intelege cum de Dumnezeu a ales sa chinuie oamenii in asa fel.
Daca tot discutam de Dumnezeu... biblia ne spune ca Dumnezeu este atotputernic, a existat din totdeauna, este pretudindeni (numai in om si in Diavol nu, pe astia i-a evitat), este atotstiitor, cunoaste trecutul si prezentul.
Daca este asa cum ne spune biblia inseamna ca Dumnezeu a stiut ca omul va cadea inevitabil in pacat pacalit fiind de sarpele sugubat. Dar tot l-a creat. Drept rasplata l-a pedepsit cu Iadul cel fierbinte si arzator, numai bun de ars suflete pacatoase.
Curios este faptul ca Dumnezeu nu prea face diferenta intre cei care cred si se lupta pentru el si cei pacatosi... cel putin nu a tinut cont vre-o cateva milenii, pana a ajuns Iisus si i-a eliberat pentru buna purtare. Rezulta ca Dumnezeu este foarte suparat de felul sau si nu prea e iertator si bun cum ne spune biblia si biserica.
Lui Dumnezeu ii place suferinta, de fapt cred ca si lui ii place sa sufere asa incat si-a trimis Unicul Sau Fiu (unicul fiu drept, noi fiind fiii vitregi) s-a sufere. Dar de ce?
Daca Dumnezeu este atotputernic, atotstiitor, atotcunoscator, etc., de ce nu a iertat omul pur si simplu fara sa isi faca fiul sa sufere (suferind el insusi). Daca Dumnezeu ar fi zis... sunteti iertati, probabil ca oamenii ar fi fost iertati fara sa mai vina vre-un fiu sfant sa se rastigneasca pentru noi.
Daca Iisus s-ar fi gandit sa vina pe Pamant ar fi venit pur si simplu sa invete oamenii cum sa se faca mai placuti in fata Tatalui. Iar logic vorbind, mai productiva treaba ar fi fost daca Iisus ar fi trait vre-o mie de ani si ar fi calatorit pe tot globul - ar fi invatat si iertat de pacate tot mai multi oameni. Sau pur si simplu ar fi venit in vacanta pe Pamant, ca oricum era mai placut sa lenevesti la soare la Mediterana decat sa fii crucificat in Ierusalim.
Nu vreau sa fiu impotriva crestinilor sau a crestinismului in general dar imi pun si eu intrebari ca tot omul. Nu stiu ce credeti voi in schimb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu