duminică, 26 mai 2013

O structura masiva si misterioasa se gaseste sub Marea Galileei

Vestititul lac Marea Galileei, cel prezentat in Biblie in Noul Testament, ascunde o structura gigantica sub el. Structura are un diametru de 70 de metri si a fost observata in anul 2003 cu ajutorul unui sonar. In prezent arheologii se straduiesc sa adune fonduri ca sa poata fora sub lac si sa studieze aceasta formatiune artificiala.
Singura procedura prin care aceasta structura poate fi explorata o reprezinta excavatia submarina, un proces lent si extrem de costisitor. "Este foarte enigmatica, este foarte interesanta, dar ideea e ca noi nu stim cand a fost realizata, nu stim de ce e conectata si nu cunoastem functia sa" a declarat Dani Nadel, arheolog la Universitatea din Haifa. "Stim doar ca se afla acolo, e uriasa si e neobisnuita".
Anul acesta revista "International Journal of Nautical Archaeology" a publicat un material despre aceasta structura de sub Marea Galieei. In articol este mentionat faptul ca structura cantareste aproximativ 60.000 de tone, este artificiala si ar avea o vechime cuprinsa intre 2.000 si 12.000 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu