marți, 28 mai 2013

Paranormal - Angelique, fata electrica

Fenomenele paranormale au existat tot timpul, nu a contat secolul sau mileniul in care au aparut. Iar oamenii le-au asociat cu divinitatea, dar niciodata nu au reusit sa afle cu adevarat sursa acestor fenomene.
Au existat insa si oameni care au dispus de asemenea abilitati, iar in timp unii au fost divnizati sau au intrat in folclorul popular. Acum, ca niciodata, sursa fenomenelor paranormale a fost lamurita, desi pentru majoritatea oamenilor inca reprezinta o necunoscuta.
O fata in varsta de 14 ani din La Perriere, Normandia, Franta, a uimit lumea acum un secol jumatate in urma. Fetita dispunea de o capacitatea iesita din comun. Putea exercita o forta neobisnuita asupra obiectelor din apropierea ei facandu-le sa se miste sau chiar sa pluteasca.
Scaunele si patul se miscau cand fata se apropia de ele, iar unele obiecte metalice o luau chiar razna. Angelique suferea insa si de convulsii si rani din cauza miscarilor violente executate de corpul ei. Parintii ei au considerat ca sarmana fata era posedata asa ca au dus-o la un preot. Dar spre surprinderea lor preotul i-a convins ca puterile fizice ale fetei se datorau unor cauze fizice si nu spirituale.
Mai apoi fata a fost dusa in Paris unde a fost analizata de catre o echipa de oameni de stiinta, printre ei gasindu-se si faimosul fizician Francois Arago. Acesta din urma a declarat ca fenomenul este autentic si fata este rezultat al electro-magnetismului.
Ca orice oameni avizi de bani parintii fetei au inceput sa o foloseasca pentru castig financiar. Fenomenul a luat sfarsit in anul 1846 si de atunci fata nu a mai dat dovada de nicio abilitate paranormala.
Fenomenul este ciudat nu prin prisma ca un om ar putea detine asemenea abilitati ci prin intensitatea si forta cu care se manifestau asemenea abilitati. Fata dispunea de un rezervor nesecat de energie chi. Un "rezervor" pe care l-a mostenit, posibil, dintr-o viata anterioara.
Problema era ca fata nu reusea sa manipuleze acest flux energetic dizlocat transformand acest dar intr-un adevarat chin. Iar cum orice cadou care nu este bine primit se "confisca" asa si capacitatile sale au disparut dupa ceva timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu