joi, 9 mai 2013

Povestea raului


Cum s-a nascut raul? Conform Bibliei raul s-a nascut odata cu caderea lui Lucifer. Lucifer fiind un inger la fel ca ceilalti, dar care intre timp s-a plictisit de statutul sau si s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu. Mai apoi in caderea sa din cer a vazut Pamantul si s-a indreptat spre el.
Pe Pamant nu se stie ce a mai facut, caci in Biblie nu a mai fost mentionat. Mai apoi sunt prezentati alti ingeri cazuti care il au ca sef pe Azazel si care se vor indragosti de femeile de pe Pamant, se vor cupla cu ele si vor face copii... uriasi. Nu stiu care este legatura intre Lucifer si Azazel, dar presupun ca sunt rude, caci amandoi au cazut din cer.
Raul mai este reprezentat si ca un sarpe. Aici lucrurile sunt cam neclare - sarpele a ispitit-o pe Eva si aceasta a mancat din fructul cel oprit ca mai apoi Eva sa-i dea si lui Adam sa guste si sa pacatuiasca... dar aici sarpele nu pare sa aiba legatura cu Lucifer, desi teologii asa sustin.
Sarpele pare sarpe, adica un simplu animal. De unde deduc asta?... din faptul ca Dumnezeu il blesteama pe sarpe ca animal si nu ca diavol sau Lucifer. Dumnezeu il blesteama pe sarpe sa se taraie toata viata sa (desi ma indoiesc ca a avut picioare atunci cand a ispitit-o pe Eva).
"Pentru ca ai facut aceasta, blestemat sa fii tu intre toate dobitoacele si intre toate fiarele campului. Pe pantece sa te tarasti si pulbere sa mananci in toate zilele tale! Dusmanie voi pune intre tine si femeie, intre semintia ta si semintia ei. Aceasta iti va zdrobi capul, iar tu ii vei impunge calcaiul." (Facerea 3:14-15)
Dupa cum vedeti blestemul lui Dumnezeu nu a functionat in totalitate - sarpele mananca animale si nu pulbere. Glumesc, dar de aici rezulta ca sarpele nu e diavol. Daca cumva ar fi fost un diavol deghizat in sarpe atunci Dumnezeu ar fi fost extrem de nedrept cu semintia sarpelui, daca imi ingaduiti sa spun asa.
De ce ai blestema de exemplu toti popii daca un hot deghizat in preot face o golaneala? Pare nedreapta treaba... nuuu?
Revenind la rau, acesta din urma nu prea mai apare mentionat in Biblie, decat prin capitolul Iov, unde Satana ii face rau lui Iov (cu aprobarea lui Dumnezeu) pentru ai pune credinta la incercare. Apoi apare in Apocalipsa, precum si prin alte capitole biblice, dar foarte rar. Oricum ceea ce se spune acum in Biserica este total fals. Daca ar fi sa te iei dupa popi, atunci diavolul se regaseste in Iad unde ii chinuie pe necredinciosi.
De la un simplu inger cazut, raul a devenit principalul contracanditat al lui Dumnzeu la conducerea Universului. Realitatea este impartita acum in BINE si RAU, binele fiind reprezentat de Dumnezeu, iar raul de Diavol sau Lucifer.
Dar oamenii nu au stiut niciodata ce inseamna raul sau binele. Poate credeti ca glumesc, dar asa e. De exemplu, in unele societati este bine sa ucizi. Este bine sa ucizi pe cei care se indoiesc de Dumnezeul sau zeii lor, sau daca acei oameni incalca anumite reguli sociale. Daca nu ma credeti uitati-va sa vedeti ce se intampla acum in Orientul Mijlociu sau Africa unde oamenii sunt batuti cu pietre pentru niste fapt insignifiante.
Ca sa nu mai vorbesc de canibali, care considera ca e bine ca din cand in cand sa manance cate un vecin :))).
Raul nu exista, tot ce e scris mai sus e pura inventie. Nu exista nici-un Diavol, deoarece Dumnezeu nu are rival. Daca ar exista Diavol atunci Dumnezeu nu ar mai fi omniprezent pentru ca s-ar limita la rau. Dar Dumnezeu este omniprezent asa ca Diavolul este doar o nascocire a celor care vor sa sperie lumea. Sa sperie lumea pentru a-si impune dogmele si pentru a manipula, a manipula pentru a conduce.
Raul si binele a fost tot timpul stabilit de gandirea umana. Raul este de fapt ceea ce nu foloseste unei natii si se dovedeste a fi falimentar (furtul, crima, razboiul, inselaciunea, comunismul, capitalismul salbatic, manipularea colectiva). Binele este ceea ce foloseste si poate duce la prosperitate si la fericire.
Razboaiele, masacrele, manipularea colectiva, teroarea, pacea, bucuria, prosperitatea, toate acestea exista pentru ca noi sa alegem. Le-am experimentat pe toate in toata istoria noastra, iar acum trebuie sa decidem drumul pe care sa apucam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu