joi, 23 mai 2013

Renuntarea la victimizare

Razboaiele, saracia, dezastrele naturale, crimele, violurile, toate acestea ne fac sa ne simtim victime. Statutul de victima il experimentam cu totii. Nu cred ca a existat vreun om care sa traiasca pe acest Pamant si sa nu se fi simtit victima.
Simtul victimizarii il avem de mici copii cand ne simtim neajutorati in fata unei realitati pe care inca nu o intelegem. Datorita unor parinti care se simt si ei victimele unei realitati in care nu se discurca acest simt nu dispare din mintea noastra, ci chiar se dezvolta.
Suntem prizonierii unei tari care ne saraceste permanent - cam asa gandesc locuitorii multor tari, inclusiv ai Romaniei. Suntem prizonierii unui sistem mondial care ne vrea sclavi - cam asa incep sa gandeasca oamenii la nivel mondial. Dar de fapt suntem prizonierii propriei noastre gandiri care ne victimezeza permanent.
Mass media isi are si ea rolul sau in a dezvolta simtul victimizarii. Stirile profund negative in care sunt prezentate crime in masa, saracie, dezastre naturale si oameni distrusi de toate aceste orori din urma au rolul de a ne dezvolta acest simt blestemat... ce mai, suntem niste biete victime.
Nici Biserica nu se in laturi.  Conform prelatilor bisericesti noi nu ne putem controla destinul, doar Dumnezeu poate. Desi nu o zice pe fata, noi parem a fi victimele unui Dumnezeu prea iubitor care intre timp devine gelos, razbunator si nemilos cu oamenii pe care tot el ii manevreaza (conform planului Divin, orice facem noi este neaparat conform cu ceea ce ne planuieste Dumnezeu).
Realitatea este ca noi nu suntem victime. Tot ceea ce se intampla cu noi este din vina noastra. Nimic nu este intamplator. Totul este atras de noi - direct sau indirect.
Noi suntem stapanii realitatii in care traim. Realitatea este conforma cu faptele, simturile si cu gandurile noastre. Faptele, gandurile, dar si simturile sunt creatoare - noi suntem CREATORII SUPREMI IN REALITATEA NOASTRA.
Din pacate majoritatea oamenilor nu isi controleaza simturile, gandurile si nici faptele. Asa ca realitatea din jurul lor este un haos precum simturile, gandurile si faptele lor. Gandind si simtind negativ in majoritatea timpului nu ne putem astepta la o realitate in care curge lapte si miere.
Victimizarea nu face decat sa ne distruga gandurile si simturile pozitive si sa ne faca sa facem fapte regretabile, uneori creind din noi un magnet in a atrage numai nenorociri.
Cancerul este un produs pe care simtul victimizarii il raspandeste peste tot in lume. De fapt si dezastrele naturale, razboaiele si genocidele sunt la fel. Probabil asta va va soca. Da... toate acestea sunt strans legate de ceea ce noi simtim, gandim si facem. Cum asa?... veti intreba.
Noi locuim pe Pamant. Pamantul este un organism viu care este interconectat cu toate fiintele vii de pe el. Acest organism viu comunica cu noi (desi noi nu il bagam in seama), dar si reactioneaza la ceea ce gandim, simtim si facem.
Asa ca totul este la indemana noastra, trebuie doar sa fim constienti de asta si sa invatam sa ne controlam simturile, gandurile si faptele. In acelasi timp trebuie sa ne eliberam de simtul victimizarii si sa vedem realitatea asa cum este ea. Doar asa vom putea evolua catre o Noua Era.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu