vineri, 24 mai 2013

Secretele crestinismului tinute ascunse de catre evrei

Crestinimsul este o religie fabricata. Biblia, cartea de baza a crestinismului a fost modificata in permanenta, in functie de interesele marilor prelati bisericesti sau de a imparatilor romani din perioada de inceput a acestei religii.
In perioada de inceput crestinismul s-a "luptat" cu multe manuscrise ce puteau da peste cap ideologia pe care  prelatii au "aranjat-o" in decursul a catorva sute de ani. Stiti cum e, multa munca, asa ca nu vom permite altora sa ne-o distruga.
Perioada in care traim acum pune la grea incercare aceasta religie sau mai bine spus doctrina acestei religii. Vestigii sau manuscrise vechi tind sa ne povesteasca altceva despre personajele biblice. Asta face ca indoielile sa se adune cu privire la autenticitatea scrierilor si dogmelor bisericesti.
Doua vestigii descoperite acum 30 de ani in urma revin in actualitate si incep a tulbura "apele" in randul arheologilor. Este vorba despre doua morminte din epoca romana, aflate in Ierusalim. Unul dintre aceste morminte a putut fi supus unui studiu arheologic amanuntit.
Conform lui Amos Kloner, profesor la Universitatea Bar-Ilan, mormantul contine 10 osuare, dintre care noua au inscriptii de identificare ale oaselor pe care le contin: "Yehoshua bar Yoseph", "Miriam" si "Yehuda bar Yeshua (Iisus)".
De pe urma acestei descoperiri s-a facut si un film acum cativa ani numit "Mormantul familiei lui Iisus". Un film care a starnit controverse puternice in randul bisericii crestine, dar si in randul credinciosilor. Filmul s-a bazat pe  colectia de nume gasite pe piatra acelui mormant, care pareau a fi membrii familiei lui Iisus.
Pentru a nu starni un adevarat scandal international, savantii israelieni au afirmat ca acea colectie de nume a fost doar o coincidenta. In perioada respectiva foarte multe persoane purtand asemenea nume.
Regizorul filmului a declarat ca in interiorul grotei unde s-a gasit mormantul cu pricina s-ar fi aflat inca un osuar pe care scria: "Iacov, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus" Simcha Jacobovici, regizorul filmului "Mormantul familiei lui Iisus", a participat la o conferinta arheologica la Universitatea Bar-Ilan dar nu a fost lasat sa vorbeasca despre ultimul osuar gasit.
Acesta l-a acuzat insa pe arheologul israelian Amos Kloner ca ascunde constatarile sale de acum 30 de ani si le pastreaza acasa in dosare secrete. Intre timp costurile sapaturilor in grota au crescut din cauza faptului ca mari televiziuni au oferit sume imense de bani pentru a avea exclusivitatea in locurile cele mai ascunse din grota.
In ceea ce priveste ultimul osuar, cu siguranta secretul lui va mai fi pastrat ceva ani in interiorul dosarelor secrete evreieste pentru ca mai apoi sa iasa la suprafata si sa tulbure din nou "apele calde" in care se scalda "sfanta" noastra biserica crestina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu