miercuri, 22 mai 2013

Uriasii din Maramures - Video

schelet de uriasIn toate miturile si povestile popoarelor au aparut tot timpul uriasii. Asemanatori cu oamenii, uriasii erau descendentii directi ai zeilor. Nici tara noastra nu face rabat de la aceste mituri. In Maramures exista o legenda despre niste uriasi care ar fi locuit in vremuri stravechi in acel loc.
O traditie maramureseana vorbeste despre uriasul Cingalau, "inalt cat varful Pietrosu" care avea o fata frumoasa, pe nume Roza Rozalina. Chiar daca la infatisare pareau fiorosi, uriasii erau foarte blanzi, spune legenda locala.
Conform legendei locale Roza Rozalinda se indragosti de un barbat, "capetenia daco-romana Turda Robonban" scrie http://www.emaramures.ro/ . Deoarece Roza era vazuta ca ceva ciudat in randul oamenilor aceasta s-a rugat zi si noapte sa nu mai fie uriasa si intr-un final dorinta i-a fost respectata. Asa ea s-a putut uni cu alesul inimii sale.
Aceste povesti abunda in cultura maramureseana, dar sunt prezente si in alte zone din tara noastra. In Muntenia uriasilor li se spunea "jidovi". Daca miturile par niste povesti copilaroase, descoperirile facute in prezent au dat mult de gandit arheologilor de la noi din tara. Bineinteles ca toate aceste descoperiri au fost "trase pe linie moarta" si nu s-a mai auzit nimic despre ele.
La necropola antica de la Argedava-Giurgiu au fost descoperite 80 de schelete de uriasi, care ar fi avut o inaltime cuprinsa intre 4 si 5 metri, ne spune publicatia http://www.bzi.ro/ .In Muntii Buzaului, la Scaieni-Bozior, umbla vorba ca au fost gasite cimitire ale unor uriasi. In aceasta zona uriasii au fost denumiti "tartari".
Nu sunt un fan al emisiunii Acces Direct, dar acum ceva timp in urma un rsportaj, destul de interesant, punea  fata in fata niste oameni care ar fi descoperit ei insisi oase de om gigantice, in timp ce isi lucrau terenul. Intamplari de acest gen au abundat la noi in tara, dar arheologii nostri au pastrat o tacere dubioasa cu privire la acest subiect. O tacere care ii avantajeaza pe cei care ne cenzureaza permanent istoria si care ne obliga sa "bagam pe gat" povesti cu conducatori tirani care trageau in teapa tot ce prindeau in zona.
Istoricii nu au recunoscut niciodata existenta acestor giganti, desi povestile abunda pe intreg teritoriul Romaniei. Dar lucrul acesta este ceva obisnuit si pe alte meleaguri unde descoperiri importante au fost ascunse de vazul lumii iar istoria a fost ciuntita sever de "cutitele cenzurii" impuse de Oculta Mondiala.
Poate pe viitor unii istorici sau arheologi vor avea curajul sa puna in discutie acest aspect, destul de delicat, al istoriei noastre si vor aduce la lumina povestea adevarata a acestor giganti. Pana atunci nu ne ramane decat sa speram ca asa ceva se va intampla.

sursa: http://stirileprotv.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu