vineri, 21 iunie 2013

Fenomenul inexplicabil al luminilor miscatoare din desert

Fenomen neexplicat: ce sunt straniile lumini mişcătoare care apar pe cerul deşertului? (VIDEO)In SUA si anume in desertul de langa oraselul Marfa, Texas, un fenomen inexplicabil tulbura in permanenta opinia publica. Pe cerul desertului apar niste "globuri" de lumina ce se misca tot timpul. Au si momente cand stau pe loc, dar acelea sunt rare.
Conform martorilor oculari luminile sunt de marimea unor mingi de baschet avand culori diverse - alb, albastru, galben, rosu si altele. De multe ori aceste lumini pur si simplu plutesc deasupra pamantului pentru ca mai apoi sa se uneasca si sa se desparta in doua. Mai apoi dispar fulgerator ca si cum nu ar fi fost.
Luminile apar cam 12 nopti pe an, nimeni neputand sa prevada cand vor aparea. Nativii americani credeau ca acele lumini sunt stele cazute din cer. Luminile au fost mentionate pentru prima data in anul 1883, in urma relatarilor unui vacar. Acesta a crezut ca este vorba de niste focuri ce apartin indienilor apasi.
In perioada celui de-al doilea Razboi Mondial pilotii de la un aerodrom din apropiere au incercat sa descopere misterul aparitiilor acestor lumini dar incercarile lor au ramas fara raspuns. Un grup de studenti de la Universitatea Texas, din Dallas, a studiat aceste aparitii inexplicabile in timpul a mai multor nopti. Acestia au ajuns la concluzia ca in unele din cazuri aceste lumini ar putea fi de fapt luminile de far ale masinilor care trec prin zona. In schimb nu au putut gasi explicatia altor lumini care pareau a fi mai "nastrusnice".
O alta explicatie ar fi ca aceste lumini sunt de fapt un fenomen optic produs de refractia luminii in straturile de aer cu temperaturi diferite. Iluziei optice pomenite i se gasise si un nume - Miraj Superior sau chiar Fata Morgana.
Se presupune ca aceste iluzii optice apar atunci cand un strat de aer cald, fara curenti de aer, se gaseste deasupra unui strat de aer mai rece. Aceste iluzii mai pot fi vazute si deasupra marilor si al oceanelor parand sa pluteasca deasupra orizontului.
O alta presupunere ar fi ca aceste "mingi de foc" sunt produsul unor bule de metan sau fosfina ce se aprind in aer si care ies la suprafata prin fisurile scoartei terestre. Acest fenomen se produce mai peste tot in lume in special in zonele mlastinoase, unde materia organica in descompunere poate da nastere unor acumulari de metan si fosfina. Dar in Marfa nu sunt mlastini dar exista in schimb zacaminte apreciabile de petrol si gaze suficiente pentru a produce acest tip de fenomen.
O alta alternativa a fost propusa de catre James Bunnell, specialist in inginerie aerospatiala. Acesta crede ca luminile sunt rodul unor roci vulcanice din zona care creeaza piezoelectricitate (electricitate produsa atunci cand asupra unor materiale solide, precum anumite minerale, cristale sau materiale ceramice se exercita presiune).
Desi toate aceste presupuneri au la baza fenomene similare, luminile din Marfa raman un mister. Raman un mister pentru ca oamenii de stiinta nu accepta faptul ca aceste lumini pot fi mai mult decat niste fenomene optice sau explozii de gaze in atmosfera.
Cercetatorii nostri sunt ca preotii din ziua de azi trecand orice descoperire prin filtrul doctrinelor lor. Ce nu corespunde cu aceste doctrine ramane doar la stadiu de mister. Aceasta gandire "opaca" are rolul de a impiedica in continuare omenirea in a vedea adevarul.
Ce sunt acele lumini? Avand in vedere ca sunt intr-o zona energetica de exceptie (exista petrol, gaze, roci vulcanice) aceste lumini sunt manifestatii pure de Constiinta si Inteligenta pe care Universul si Pamantul le manifesta.
Revenind la iluziile optice presupuse de oamenii de stiinta - acesta nu exista. Oamenii de stiinta nu pot explica anumite forme pe care mintea le receptioneaza pe alta frecventa asa ca le numesc iluzii. In schimb totul este Constiinta extinsa care se manifesta in interiorul nostru cat si la exterior. Cand acesti oameni, care se numesc ingineri, doctori sau profesor in stiinta, vor vedea adevarul din spatele doctrinelor lor abia atunci stiinta isi va recapata adevaratul sens.

sursa: http://www.livescience.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu