vineri, 28 iunie 2013

Marea Translatie - A doua venire

Episodul 1
Nori negri, o cruce imensa pe cer si iata-l pe Iisus Hristos de-a dreapta Tatalui... bineinteles si cu Duhul Sfant in mijloc (porumbelul).
Toate aceste indicii pe care vi le-am dat acum fac parte din primul episod al unui serial pe care eu il voi numi Marea Translatie sau trecerea in Noua Era. M-am gandit la acest nume deoarece suntem la granita a doua ere - una intunecata ce tocmai se duce si o Epoca de Aur care tocmai vine. Asa ca m-am hotarat sa recapitulez toate partile importante ale istoriei nostre intunecate.
Primul capitol il rezerv lui Iisus. Un personaj extrem de important pentru omenire, cel putin pentru crestini. Pentru unii mantuitor sau un mare maestru, pentru altii, chiar un extraterestru, personajul Iisus a fost incoronat ca fiind o parte din Divinitate. O Divinitate alcatuita din trei parti - Dumnezeu Tatal, Iisus Fiul si Duhul Sfant (porumbelul).
Dupa cum ne spune istoria biblica Dumnezeu s-a hotarat sa calce suprafata Pamantului, asa ca s-a intrupat dintr-o fecioara si s-a coborat. Tot El si-a primit si pedeapsa pentru ca si-a blestemat proprii copii, asa ca a fost rastignit pe cruce pentru ca mai apoi sa fie transformat in statuete, icoane si mici talismane si sa fie purtat la gat.
Lasand la o parte ironia, de altfel binevenita in acest context, Iisus nu prea a fost prezent in istoria oficiala a omenirii. De ce oare? Unii zic pentru ca nu a existat, iar altii spun ca de fapt omenirea a fost atrasa numai de lupte si de mari conducatori iar un pacifist ca Iisus nu si-a gasit locul.
Adevarul este undeva la mijloc. Iisus ca personaj biblic nu a existat, asta este sigur. Personajul lui Iisus a fost o creatie romana avand la baza portretul unui maestru (posibil avand numele de Iisus) si unele portrete ale unor zei pagani. Ca drept dovada data de 25 decembrie a fost aleasa ca data a nasterii sale care inainte reprezenta ziua pagana a soarelui.
Duminica, prima zi din saptamana a fost transformata in ziua de odihna deoarece Iisus ar fi inviat in acea zi. Curios este ca ziua de duminica reprezenta ziua soarelui la romani. Uitati-va numai la formatul denumirii acestei zile din engleza - sunday (ziua soarelui).
Acum va intrebati ce legatura are Iisus cu Marea Translatie. Aparent niciuna, dar luand la rasfoit Apocalipsa, ultimul capitol al Bibliei, vedem ca cei care au scris aceasta carte ar fi prevazut o alta era care statea sa vina. O alta era de aur in care Iisus se va reintoarce si isi va alege propriile sale oi (credinciosi - probabil ca se gandeau ca viitorii credinciosi vor fi naivi si usor de condusi ca niste oi, asa ca Iisus ar fi un fel de cioban gata sa ciomageasca pe cei care nu intrau in turma sa - asa ca daca va numeste cineva oaie sau berbec sa nu fiti suparati). Ironic sau nu, biserica din ziua de azi (catolica si ortodoxa) chiar ne indeamna la naivitate si credulitate - "crede si nu cerceta".
Avand acces la informatie, acesti "carturari" care au scris Biblia au facut imediat legatura dintre personajul lor, nou creat si Noua Era ce avea sa vina peste 2000 de ani. Ce a fost "toxic" in aceasta prezentare biblica a Noii Ere este ca multi dintre viitorii credinciosi au facut legatura imediat dintre Iisus si era ce statea sa vina, alterand astfel intelesul viitorului de aur.
Literal povestea lui Iisus si incadrarea acestuia in Noua Era este "toxica" si afecteaza perceptia pe care o au oamenii despre viitorul lor. Alegoric, povestea lui Iisus se potriveste de minune cu nivelul de constiinta la care oamenii tind.
Iisus, alegoric vorbind, reprezinta omul care a atins nivelul de constiinta divin, capabil sa fie interconectat cu Totul. In povestea acestui om magnific, partial inventat, nivelul christic la care a ajuns acest maestru reprezinta de fapt telul omenirii in Noua Era.
"Carturarii" biblici au cunoscut asta asa ca au imbinat in scrisul lor doua elemente: elementul literal pentru majoritatea oamenilor necunoscatori si usor de manipulat si elementul alegoric, ca model, pentru elite. Aceasta imbinare artistica a permis astfel elitelor sa detina un control total asupra maselor de oameni, dar sa aiba acces la adevar in acelasi timp.
Marea Translatie sau A doua venire... "este la usa". Christosul din noi bate la usa inimii noastre, caci adevarul a iesit la iveala si ne-a eliberat, depinde doar de noi daca ii vom da drumul sau nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu