duminică, 2 iunie 2013

Misterul tunelului extraterestru din Iasi

Acum 24 de ani s-a descoperit, exact in inima orasului Iasi, un pasaj subteran foarte misterios. Lucrand la renovarea unei case, muncitorii au scos la iveala un put acoperit cu o placa metalica iesita din comun. Autoritatile au fost anuntate, iar o echipa de cercetatori si-a facut aparitia la locul cu pricina.
Placa metalica era construita dintr-un aliaj necunoscut si era ornata cu 14 fiinte dintre care 4 erau asemanatoare cu oamenii. Interesant este faptul ca cele 14 fiinte aduceau de fapt mai mult cu niste roboti, care erau dotati cu o coada destul de mare.
Ansamblul de simboluri era alcatuit din 2 randuri inelare: randul interior era compus din motive asemanatoare gliptelor mayase iar randul exterior avand reprezentati niste saurieni din mezozoic.
Specialistii au reusit sa desfaca capacul de metal si sa patrunda in put. La capatul putului se gasea o camera cu peretii din granit, cu o suprafata de 17-18 m patrati si inaltime de 3 metri. Un perete al camerei facea legatura cu un alt tunel. Tunelul avea o inaltime de 2,4 metri, o latime de 1,6 metri, o lungime de 450 metri si o inclinatie de fix 30 de grade. Pasajul se termina intr-o camera imbracata si ea in blocuri de granit avand tavanul glazurat. Diferenta de nivel dintre ultima camera descoperita si placa de metal era de 90 de metri.
In interiorul ultimei camere a fost descoperita o scobitura in forma de palnie. Aceast scobitura facea loc unui izvor. Izvor ce, conform zvonurilor din acea perioada, avea apa cu puteri vindecatoare. Multi bolnavi care au fost tratati cu acea apa fiind vindecati ca prin miracol.
Multe zvonuri au fost facute pe seama acelui tunel, dat uitarii in prezent, care mai de care mai fantastice, dar faptul ca el exista in continuare ne pune pe ganduri si ne face sa ne intrebam: oare se mai gasesc asemenea tunele si prin alte zone din tara?

sursa: http://www.efemeride.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu