marți, 18 iunie 2013

Senzationala descoperire arheologica - Retea extinsa de tuneluri din Scotia pana in Turcia

Photo: Heinrich Kusch Epoca de Piatra a fost o perioada in care omenirea se afla la stadiul sau de inceput in care oamenii  descopereau faptul ca se pot ajuta nu numai de maini ci si de unelte confectionate din piatra sau cel putin asa am fost invatati. Primitiv - asta este cuvantul de baza cu care arheologii din ziua de azi caracterizeaza acea perioada.
In schimb o descoperire extraordinara tinde sa combata aceasta caracteristica pe care o aveau oamenii din vechime. O vasta retea de tuneluri descoperita in Scotia pare sa isi aiba continuitate si in restul Europei sau chiar sa ajunga pana in Turcia.
Este o mare enigma gandindu-ne ca omenirea nu avea acces la o tehnologie prea avansata pentru a construi asemenea tuneluri. Sau poate barbatii din Epoca de Piatra au muncit tot restul vietii cu niste unelte din piatra extrem de primitive pentru a fora tuneluri interminabile fara un scop anume. Dar pamantul unde l-au depozitat?
Modul cum au fost construite asemenea tuneluri ne arata ca tehnologia acelei civilizatii era destul de dezvoltata. Binainteles ca in timp aceste tuneluri s-au deteriorat aratand astazi ca niste pesteri formate de natura.
Arheologul german Dr. Heinrich Kusch ne spune in cartea sa "Secretele lumii subpamantene ale lumii stravechi" ca o multime de tuneluri au fost construite sub structurile neolitice aflate pe teritoriul Europei. Aceste tuneluri au supravietuit pana in aceasta perioada datorita unui motiv: pentru ca reteaua de tuneluri a fost prea uriasa. "Doar in Bavaria am gasit 700 de metri din aceste retele subterane. In Styria (Austria), am descoperit 350 de metri" spune Dr. Kusch.
Tunelurile sunt interconectate si au iesire aproape in orice zona a Europei ajungand pana in Turcia sau chiar mai departe. Sa nu uitam ca si in Egipt au fost descoperita o retea gigantica de tuneluri interconectate care parea a se indrepta catre Europa si spre restul Africii.
Tunelurile au o vechime estimata la 12.000 de ani egaland ca varsta piramidele sau multe alte constructii megalitice antice. La ce serveau acele tuneluri inca nu stim cu exactitate. O fi avand acele tuneluri o legatura cu posibila existenta a lumilor subpamantene? Cu siguranta viitorul ne va aduce raspunsul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu