luni, 24 iunie 2013

Senzationala statueta miscatoare - Video... merita vazut

statuie egipteanaMuzeul Manchester din Marea Britanie adaposteste multe artefacte egiptene de o mare valoare istorica. Printre aceste artefcate se regaseste si o statueta egipteana mai speciala numita Neb-Senu. Statuia este datata ca avand 3800 de ani si se afla de multi ani in acest muzeu.
Neb-Senu prezinta insa o caracteristica neobisnuita pentru o statuie - este miscatoare. Unul dintre ingrijitorii muzeului a observat ca statueta isi schimba pozitia in fiecare zi. Acesta si-a anuntat imediat superiorii care au montat o camera video special plasata pentru a urmari miscarile statuetei. Iar imaginile au fost socante - statueta chiar se misca in cursul noptii.
Arheologii nu au gasit nicio explicatie logica cu privire la miscarea statuetei in schimb un mesaj inscriptionat pe spatele acesteia ofera o explicatie luitoare: "da-mi paine, bere si carne de vita". Ce ar putea sugera acest mesaj inca nu se stie cu exactitate.
Conform egiptologilor aceste statuete erau folosite pentru a capta sufletul mortului. Statuetele erau introduse in mormant, alaturi de cel decedat pentru a retine sufletul pe Terra.
Aceasta statueta ne dovedeste (daca mai era nevoie) ca vechii egipteni erau mult mai evoluati si cunosteau mult mai bine realitatea din care faceau parte decat cred cercetatorii nostri, fiind capabili de a face lucruri exceptionale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu