marți, 25 iunie 2013

Top Secret - Israelul tine secreta descoperirea unei constructii misterioase de pe vremea regelui Solomon

De ce nu au dorit autorităţile din Israel să anunţe descoperirea unei construcţii misterioase din vremea Templului lui Solomon?Un tunel de sub o livada din Bethlehem ascunde o descoperire extrem de importanta pentru istoria statului evreu. Un pilon misterios pare sa fie parte a unei constructii ce dateaza din timpul regelui Solomon. Desi autoritatile incearca din rasputeri sa tina acea descoperire secreta atentia de care se bucura acel vestigiu tinde sa dea peste cap planurile facuta de "acasa".
Acest pilon este de fapt parte a unui vestigiu foarte important in care se mai gasesc ramasite importante a ceea ce multi arheologi numesc "perioada primului templu" (in acea perioada a fost construit primul templu evreiesc care a fost construit dupa coordonate divine).
Partea superioara a pilonlui este de tip capitel proto-aeolic. Acest stil dateaza de acum 2800 de ani. Pilonul este asezat la intrarea intr-un tunel subteran de apa cu o lungime de 228 de metri. Structura este foarte complexa si a fost construita in perioada vechilor regi evrei.
Tunelul sugereaza de fapt prezenta unui mare palat in apropiere."Constructia este excelenta. Cu siguranta acolo exista ceva important din vremuri biblice, din sec. IX-VIII i.e.n" a afirmat Yosef Garfinkel, profesor de arheologie la Universitatea din Israel.

sursa: http://www.timesofisrael.comNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu