sâmbătă, 1 iunie 2013

Top Secret - Misteriosul domn Janus

Sir Peter impartasea interesul pentru misterul OZN cu un alt maresal-sef al aerului, Sir Arthur Barratt, care i-a prezentat un prieten din Armata de Uscat britanica, un anumit general Martin, care credea ca extraterestrii incercau sa ne avertizeze asupra pericolelor unui razboi nuclear. Intr-o zi din 1954, Martin l-a invitat pe Sir Peter sa se intalneasca in seara aceea cu o anumita "doamna Markham" in apartamentul acesteia din Chelsea. Martin nu a participat la intalnire. Acolo, intr-o camera slab iluminata, lui Sir Peter i-a fost prezentat un misterios "domn Janus".
"Fara niciun fel de pregatire", scrie Sir Peter, "domnul Janus s-a aruncat direct la subiect, cerandu-mi sa-i spun tot ce stiam despre farfuriile zburatoare... La sfarsit, l-am intrebat pe Janus care era scopul lui. Mi-a raspuns simplu: << As dori sa-l intalnesc pe ducele de Edinburgh >>". Luat oarecum pe nepusa masa, Sir Peter a raspuns ca nu avea sa fie usor. "Eram pe cale sa adaug ca in special din motive de securitate, dar m-am razgandit... si aici au inceput lucrurile bizare: omul avea o extraordinara capacitate de a-mi citi gandurile." Intrebat de ce voia sa se intalneasca cu printul Philip, Janus a raspuns: " [El] este un barbat cu viziune ampla... care crede cu tarie intr-o relatie adecvata intre om si natura, ce se va dovedi de o mare importanta in viitoarea armonie galactica".
Janus a incepu prin a sublinia ca omul "se zbate sa se rupa de legatura pamanteasca si sa calatoreasca spre Luna si spre planetele indepartate":

In calatoriile sale prin Univers, omul s-ar putea sa gaseasca nenumarate centre de cultura, mult mai vechi decat cultura lui... El va descoperi o imensa diversitate de experiente, infinit mai bulversante si mai frumoasa decat si-ar fi putut inchipui: o varietate infinita de agentii si forte inca necunoscute... pana si alte universuri, cu formule diferite ale timpului si spatiului... Daca va invada spatiul pentru castiguri materiale si glorie personala, omul nu va castiga nimic.

"Pentru moment, Pamantul trece printr-o epoca intunecata", a continuat Janus. "Posesiunile materiale conteaza mai mult decat sufletul Omului."

Ca un copil, Omul este preocupat de jucariile lui tehnologice, despre care crede ca ii vor aduce bogatie si fericire. Aceasta arata cat de superficiala este cultura lui si denota o neglijare plina de dispret pentru natura. In goana lui lacoma spre masini tot mai complexe, Omul este dispus sa sacrifice aproape orice - mediul lui natural, animalele si chiar si fratii lui, oamenii.
Spectrul ingrozitor al distrugerii propriei sale lumi cu greu il determina sa se abata de la acest plonjon cu capul inainte.

Janus a continuat cu o cosmogonie - originile vietii in univers - referindu-se la asa- numitul "Big Bang" ca fiind "teoria general acceptata" a unui univers in continua expansiune, care "si-a avut originile intr-o uriasa explozie a unei zone imense cu gaz de mare densitate, care continea toate elementele vietii si materiei":

Daca acceptati teoria unui univers in expansiune, acceptati ca exista un ocean de galaxii cu sisteme solare si planetare similare cu ale noastre. Date fiind legile probabilitatii, trebuie sa existe in univers milioane de planete care sustin viata, iar, in propria noastra galaxie, mii de planete care sustin o viata mult mai avansata decat cea de pe Pamant...
Pamantul este o planeta tanara, Soarele este o mama tanara... inchipuiti-va un sistem solar galactic undeva in spatiu, cu conditii similare cu cele de pe Pamant, cu exceptia faptului ca Soarele lui este in toamna vietii.
Daca locuitorii sai au supravietuit razboiului si invaziilor din afara, este imposibil sa ne inchipuim cat de avansati au devenit in supertehnologii si cultura...

Janus ne-a prezis corect propriile noastre progrese tehnologice, spunand ca, "poate in douazeci de ani, rachetele pilotate vor fi un lucru obisnuit pe Pamant, iar planeta va fi inconjurata de sateliti de toate tipurile si marimile" si ca vor avea loc "un mare salt in miniaturizarea intregii noastre tehnologii, progrese in dirijarea navigatiei si in comunicatiile la mari distante".
Atunci, de ce vin extraterestrii aici? "Raspunsul este ca acest trafic este doar un mic ocol de la uriasele autostrazi din univers", a explicat Janus. "La urma urmei, Pamantul este un colt neumblat al galaxiei, locuit de oameni pe jumatate civilizati, periculosi pana si pentru vecinii lor..."

Cele mai multe dintre aceste vehicule sunt sonde spatiale de supraveghere, controlate de roboti. Unele sunt pilotate pentru controlarea programului in ansamblu si pentru a avea siguranta ca sondele nu aterizeaza si nu se prabusesc accidental. De asemenea, trebuie ca ele sa aiba grija ca dovezile existentei lor sa fie secrete pentru cei mai multi oameni de pe Pamant... principiul de baza al explorarii responsabile a spatiului fiind sa nu se intervina in dezvoltarea fireasca si in ordinea vietii universului, asa cum nu se tulbura si nu se distruge un furnicar sau un stup de albine...
Va trebui sa deveniti mult mai maturi si sa invatati cum sa va comportati pe propria voastra planeta, daca n-o s-o aruncati in aer chiar voi insiva inainte sa devenit capabili de zboruri galactice.

"Din vremuri imemoriale", a continuat Janus, "exista povesti despre nave care vin din cer si aduc vizitatori stranii cu ele. Observatorii vin in mijlocul vostru si fac contacte pe o baza extrem de selectiva, atunci cand considera ca asemenea contacte nu-i fac rau celeilalte parti".

Acesti observatori studiaza de mult timp Pamantul. Poseda o avansata stiinta medicala, pe care o folosesc cu un echipament intern potrivit, astfel incat organismele lor sa functioneze normal pana cand pleaca.
Nu este greu sa obtii tipul potrivit de haine si mijloacele pentru a te deplasa in voie... Sunteti foarte departe de calatoriile spatiale indepartate si, de aceea, asemenea contacte nu vor fi foarte frecvente si trebuie sa fie efectuate in cea mai mare taina...
Observatorii au puteri mentale foarte dezvoltate, inclusiv extrasenzoriale, cum ar fi cititul gandurilor, hipnoza si capacitatea de a utiliza diverse dimensiuni... bazandu-se exclusiv pe puterile lor speciale pentru a avea grija de ei insisi.

"Ce era Janus?", si-a pus Sir Peter intrebarea dupa intalnire. "Facea oare parte dintr-o masinatiune foarte bine elaborata... era un profet plin de imaginatie al viitorului sau era chiar ceea ce el insusi insinuase - Un observator?"

fragment extras din cartea... "OZN - Armata si Serviciile Secrete" de Timothy Good

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu