luni, 22 iulie 2013

Cercetatorii scotieni afirma: sondele extraterestre ar putea fi chiar acum in sistemul nostru solar

Asemenea ipoteze apar tot mai des in "repertoriul" oamenilor de stiinta. Asta deoarece obiectele neindentificate din atmosfera Pamantului par sa isi fi intensificat prezenta. Cercetatorii scotieni de la Universitatea din Edinburgh afirma ca este posibil ca in sistemul nostru solar sa existe sonde spatiale extraterestre capabile de auto-reproducere.
Slingshot Dynamics for Self Replicating Probes and the Effect of Exploration Timescales este o cercetare publicata de matematicienii Duncan Forgan si Arwen Nicholson in care afirma ca sondele ar putea fi foarte avansate din punct de vedere tehnologic incat sa fie invizibile pentru oameni.
Acesti doi oameni de stiinta au lansat o ipoteza conform careia civilizatiile extraterestre ar putea folosi gravitatia stelelor pe post de "prastie" pentru a-si accelera propriile sonde spatiale. Oamenii folosesc deja acest tip de tehnologie in cazul sondelor Voyager, insa aceasta sonda foloseste gravitatia planetelor pe post de "prastie" si nu pe cea a stelelor.
Conform oamenilor de stiinta sondele extraterestre se pot "auto-reproduce" construind versiuni noi din praful si gazul intalnit in periplul lor. "Faptul ca nu am identificat sonde de acest tip pana acum face greu de crezut faptul ca in galaxia Calea Lactee au existat in ultimele milioane de ani civilizatii capabile sa construiasca asemenea sonde" ne spune Dr. Fognan.
Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca daca aceste sonde ar putea calatori cu o viteaza ce ar insemna 10% din viteaza luminii sondele extraterestre ar explora in intregime galaxia noastra in maxim 10 milioane de ani. "Putem trage concluzia ca o flota de sonde ce se auto-reproduc poate explora galaxia noastra intr-un timp relativ scurt, cu mult mai scurt decat varsta planetei noastre", afirma cercetatorii.
Cercetatorii scotieni sustin o cercetare publicata in 2011 de Jacob Haqq-Misra, care a sugerat ca obiectele de origine extraterestra ar putea deja cerceta viata de pe Pamant fara ca noi sa le fi detectat deoarece nu le-am cautat cu suficienta atentie.
Ipoteza acestor doi scotieni nu face decat sa readuca in actualitate stiintifica un adevar prezent de multe milenii. Umanitatea este tot timpul cercetata de sonde extraterestre, vezi http://www.dimline.blogspot.ro/2013/06/misterul-satelitului-extraterestru-care.html , care au fost detectate, in ultima perioada, de sondele de pe Pamant dar acest lucru este secret.

sursa: http://www.independent.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu