duminică, 14 iulie 2013

Cum vom trece peste socul venirii extraterestrilor

Pe foarte multe bloguri si site-uri am vazut o petitie adresata pamantenilor de catre extraterestri. Cel putin asa sustin cei care detin acele bloguri. Ca o fi o petitie adevarata sau doar o inventie de prost gust, nu stiu, cert este ca in petitie ni se cere sa le aprobam venirea.
Inainte de a le aproba venirea trebuie sa ne intrebam daca suntem noi pregatiti de o intalnire masiva cu o alta civilizatie, posibil mult mai avansata decat a noastra. Raspunsul se afla in noi, adica in interiorul civilizatiei noastre.
Sa ne imaginam ca deasupra cerului nostru apar ca de nicaieri nave extraterestre imense care intuneca cerul cat ai clipi, cum vor reactiona oamenii?

Prima reactie: din cauza filmelor SF, gen Independence Day sau Razboiul Lumilor, exista o sansa foarte mare ca lumea sa intre in panica si ca haosul sa se instaureze in intreaga lume.
A doua reactie: daca haosul va pune stapanire pe orase economia va fi si ea la pamant. Foarte multi oameni vor renunta la a se prezenta la munca pentru a se ocupa mai mult de siguranta familiilor pe care le au. Astfel economia va fi intr-un declin extrem de pronuntat, in cel mai scurt timp. Mai mult ca sigur foametea va pune stapanire, in cel mai scurt timp, pe o mare parte din omenire. Daca economia nu va mai fi sustinuta de munca oamenilor banii nu vor mai avea acoperire asa ca sistemul monetar va cadea, nu inainte de a devaloriza monedele in cel mai rau mod posibil. Marile companii vor pierde din lichiditate, asa ca bursele vor cadea precum piesele de domino.
A treia reactie: desi cred ca marile guverne sunt constiente de existenta extraterestrilor si chiar au luat contact cu acestia, nivelul de alerta militara va creste semnificativ de mult. Din cauza stresului, unii sefi militari vor putea face acte militare nejustificate si regretabile care vor putea dezlantui un haos nuclear pe Pamant (sa nu uitam ca Rusia si SUA au submarine si bombardiere aeriene ce detin arme nucleare la bord si care au indenpendenta totala in a executa bombardamente - acestea au fost pregatite in caz ca un stat sau altul ar fi total sters de pe fata Pamantului in urma unui bombardament nuclear masiv).
A patra reactie: sa nu uitam de religie. Fundamentalistii islamici sau chiar crestini (am vazut documentare crestin ortodoxe cu privire la extraterestri si din pacate acestea ii vad ca pe niste demoni ce ii slujesc lui Satan si care urmaresc dominarea lumii) vor cauza multe neplaceri in randul oamenilor mai ales a celor care vor adopta un comportament aprobator fata de aceste entitati nou venite. Religia nu trebuie subestimata deoarece poate provoca adevarate razboaie la nivel regional care se pot transforma in razboaie mondiale in cel mai scurt timp.
A cincea reactie: din pacate filmele SF care ii prezinta pe extraterestri in scenariile lor nu prea au o parere prea buna despre acestia ceea ce a implantat o mare frica fata de ET in mintea oamenilor de pe tot globul. Iar frica nu va face decat sa creeze o mare rezistenta la schimbarea propriu-zisa. Aceasta rezistenta nu va duce decat la fapte regretabile si demne de o civilizatie primitiva.

Aceste cinci reactii vor putea transforma viata de pe Pamant intr-un iad si chiar daca extraterestrii vor fi prezenti ei nu vor putea opri ororile pe care noi oamenii le vom produce pe Pamant.
Dupa cum vedeti omenirea nu pare a fi pregatita de un mare contact extraterestru, iar mass media (controlata de guvernele secrete) nu face decat sa ne mentina la un nivel de gandire primitiv in care frica fata de ET sa primeze in fata unor imense beneficii pe care umanitate le-ar putea avea in acest caz.
Probabil ca atunci cand vom fi cu adevarat pregatiti adevaratul contact extraterestru nu va intarzia sa apara.

4 comentarii:

 1. Daa..sigur vor fi cele cinci reactii....daaar va fi ca un "RESTART".Daca nu va fi asa
  ne vom stinge incet,cum au facut si altii,daca mergem in aceiasi directie.Singurul pericol pentru noi, suntem noi insine.Cu toate ca nici eu,nu sunt de acord cu venirea unor straini,pentru ca daca seamana cu noi....e jale.Poate atunci vom realiza ca traim in aceeasi casa.Pace

  RăspundețiȘtergere
 2. Cinci reactii pe acest scenariu dat: " ... nave extraterestre imense care intuneca cerul cat ai clipi...". Dar niste extraterestri evoluati ar fi suficient de inteligenti si presupun ca ne-ar studia suficient in prealabil, discret (daca nu au facut-o deja), in asa fel incat sa-si dea seama ca omenirea nu poate suporta un astfel de eveniment desfasurat brusc... daca ne-ar lua insa cu incetisorul alta ar fi stiuatia. De exemplu ar putea sa apara mai intai o singura nava, uriasa, bine protejata, intangibila, invincivila, care sa survoleze toata planeta de la o inaltime suficient de mare incat sa nu poate fi atinsa usor de arme, sau - in cazul in care ar fi atacata de arme nucleare - explozia acestora sa nu afecteze prea mult mediul - dar totusi pe o orbita destul de joasa in asa fel in cat sa fie vazuta de toti oamenii, cu ochiul liber, sa survoleze toate zonele planetei apoi sa plece... pentru o vreme. Asfel omenirea ar avea timp sa "digere" evenimentul. Oamenii uita repede, o minune nu tine mai mult de 3 zile, politicienii ar rasufla usurati, oamenii de rand s-ar intoarce la ale lor, in mass-media primele pagini vor fi ocupate de alte subiecte. ONU ar avea timp sa trateze problema, comisii peste comisii, ambasadori, vizite diplomatice, strategii nucleare, etc. Apoi cand toata lumea va crede ca a fost un eveniment episodic, o intamplare, o coincidenta, niste extraterestrii rataciti... nava sa apara iar, sa plece iar, apoi sa apara iar, eventual 2 nave, apoi sa plece iar, la intervale neregulate. Asta poate sa dureze si ani, pana cand va deveni un lucru banal, pana cand va deveni subiect de folclor ("Salut, ce mai faci, ai vazut "nava" azi?"), vor aparea povesti si bancuri, liderii religiosi vor fi obligati si ei sa adopte o strategie, sa cada de acord pe subiect apoi omenirea va fi macinata de ... curiozitate! si va veni ziua cand noi vom cere navei /navelor si ocupantilor sa-si dezvaluie identitatea, pasnic, sa intre in legatura cu liderii pamanteni...

  RăspundețiȘtergere
 3. Extraterestrii sunt destul de evoluati ca sa isi dea seama ca un contact treptat cu omenirea este mult mai avantajos pentru ambele specii, de asta nu vom vedea niciodata nave mari pe cer precum in filme. Totul se face cu rabdare, fara socuri. Timpul si evolutia omenirii va face ca extraterestrii sa aiba contacte din ce in ce mai dese si la o scara tot mai larga cu omenirea.

  RăspundețiȘtergere
 4. pana nu incercam,nu o sa stim,dio line are dreptate,eu as vrea sa eplorez spatiul

  RăspundețiȘtergere