sâmbătă, 20 iulie 2013

Descoperire epocala - Au fost gasite cele mai mari piramide din istoria omenirii - Video

Au fost găsite cele mai mari piramide din istoria omenirii? „Descoperirea e mai importantă decât piramidele din Giza” (FOTO/VIDEO)

Google Earth se dovedeste inca o data a fi un instrument extraordinar. Anul trecut o descoperire facuta  de Angela Micol, arheolog amator din Carolina de Nord, a facut mare valva in mediul arheologic. Aceasta a descoperit piramide nestiute in Egipt cu ajutorul Google Earth. Descoperirea sa a fost trecuta "pe linie moarta" de arheologi, dar noi descoperiri par sa confirme teoria acestui arheolog.
Un alt arheolog, in goana sa catre afirmare, a demarat un studiu amplu la unul din cele doua situri descoperite de Angela Micol. In interiorul sitului acesta a descoperit vase ceramice, scoici si semne ce atesta prezenta unor tunele si pesteri sub suprafata.
"Mai mult, se pare ca aceste formatiuni descoperite de mine sunt descrise pe mai multe harti vechi si rare ca fiind piramide" a declarat Angela Micol.
Primul sit a fost descoperit in Egiptul Superior, la 20 de kilometri de orasul Abu Sidhum, langa Nil si contine patru movile in pozitii curioase. Al doilea sit este asezat la 150 kilometri mai la nord, in apropiere de oaza Fayum si contine o movila cu patru laturi, cu o latime de aproximativ 50 metri si alte trei movile mai mici aliniate in diagonala.
"Imaginile vorbesc de la sine. Este evident ceea ce contin acest situri, dar este nevoie de studii efectuate la fata locului pentru a confirma ca sunt, intr-adevar, piramide" a mai spus Micol.
Doi colectionari foarte importanti, Medhat Kamal El-Kady, fost ambasador in Sultanatul Omanului si sotia sa Farouk Abdel-Hamid, confirma ca formatiunile identificate de Angela Micol sunt descrise in mai multe harti vechi drept "complexuri de piramide".
Drept dovada acestia au prezentat trei harti importante - o harta realizata de Robert de Vaugoudy in 1753, o harta rara realizata de inginerii lui Napoleon Bonaparte si o harta si niste documente realizate de Maiorul Brown, oficialul insarcinat cu irigatiile in Egiptul Inferior in anii 1880.
"Ar fi cele mai mari piramide descoperite vreodata de omenire. Nu exageram cand spunem ca descoperirea poate fi chiar mai importanta decat piramidele din Giza", au afirmat cei doi mari colectionari.
Sursele istorice mentionate de cei doi colectionari sugereaza ca piramidele din situl Fayum au fost ingropate intentionat intr-un act de tip damnatio memoriae, pentru a le sterge din istorie si din amintirile oamenilor.
Arheologul, Mohamed Aly Soliman, cel care a intreprins o expeditie preliminara la situl aflat in apropiere de Abu Sidhum declara: "Aceste movile ascund cu siguranta un sit stravechi sub ele".
"In primul rand, tot terenul din jurul lor este pamant plat. Este doar desert - nisip si pietre. Movilele sunt diferite: sunt obiecte de ceramica peste tot, scoici si straturi transportate. Sunt straturi diferite, ce nu apartin locului, si care erau folosite de egipteni pentru a ascunde si proteja siturile ingropate. Daca vom studia istoria, vom descoperi ca faraonii foloseau scoicile atunci cand construiau morminte si piramidele pentru ventilatie" a mai comentat Soliman.
"Chiar si pietrele folosite la ridicarea piramidelor contineau pana la 40% scoici" a declarat Soliman, citand operele lui Ioannis Liritzis, profesor la Universitatea Marii Egee din Lesvos. Soliman ne mai spune ca si oamenii care traiesc in vecinatatea siturilor noi descoperite banuiesc ca formatiunile au origini stravechi. Acestia au incercat sa excaveze aceste situri dar au renuntat atunci cand au dat peste niste roci extrem de dure despre care Aly si Micol cred ca ar fi granit.
"Ce ne-a convins ca aceste movile ascund piramide a fost o cavitate speciala si detectorul de metale pe care l-am folosit pentru a studia movila. Detectorul ne-a indicat prezenta unui tunel subteran ce se indrepta spre nord in cazul ambelor movile. De asemenea, detectorul a indicat prezenta metalului in movile. Majoritatea piramidelor egiptene au intrarile cu fata spre nord, astfel ca aceasta dovada este promitatoare" a explicat Soliman.
In apropierea sitului Fayum a fost detectata prezenta unui templu si un rand de morminte mastaba.  Pentru a cerceta in profunzime acest mister, Angela Micol a infiintat o organizatie non-profit, Satellite Archaeology Foundtation Inc si a lansat o campanie de colectare de fonduri pe internet ( http://www.indiegogo.com/projects/have-lost-pyramids-been-found-in-egypt-with-google-earth ).
"Din cauza problemelor din Egipt, viata este grea pentru arheologi. Nu am gasit pe nimeni in mediul academic egiptean care sa fie interesat de a descoperi adevarul despre aceste situri. Acum ca avem dovezi de la fata locului si dovezi istorice, scopul meu este sa merg in Egipt cu o echipa de cercetatori americani si cu o echipa de cameramani pentru a valida dovezile descoperite de echipa egipteana si pentru a demonstra ca aceste situri sunt complexe de piramide" a concluzionat Micol.
Aceasta noua descoperire are rolul de a ne limpezi si mai mult adevarul istoric. Parca zi de zi, secrete din ce in ce mai mari refuza a mai fi ingropate de pamant si ignoranta noastra si "scot capul afara" parca pentru a striga catre noi.
Evident ca aceste mari structuri au fost acoperite intentionat, s-a mai facut asa ceva. Dar de data asta adevarul nu va mai putea fi ascuns si va iesi cu siguranta la iveala. Doar cei care vor fi orbi de-a binelea nu vor reusi sa vada aceste dovezi incontestabile ale unui trecut maret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu