marți, 16 iulie 2013

Descoperire extraordinara - Teoria evolutionista a lui Darwin distrusa

O descoperire majora are practic rolul de a distruge teoria evolutionista a lui Darwin. Sapaturile efectuate in sudul Ucrainei, in Crimeea, sub egida Academiei de Stiinta a Ucrainei, au scos la iveala urme ale unor hominizi care nu se incadreaza in teoria darwinista.
"Teoria lui Darwin se bazeaza pe transformarea treptata a omului primitiv - omul de Neanderthal intr-o fiinta mai dezvoltata - in Cro-Magnon (un reprezentant timpuriu al Omului contemporan din Europa) si, apoi, in omul modern. Dovezile descoperite releva o evolutie diferita" ne spune seful expeditiei Viktor Ceabai, doctor in stiinte istorice.
In timpul sapaturilor efectuate in mai multe locuri din Crimeea, s-au gasit urme de viata ale neanderthalienilor in stratul de deasupra urmelor de viata ale omului de Cro-Magnon. Asta ne arata ca hominizi mai primitivi au existat si dupa ce aceste locuri au fost populate de hominizi mai moderni.
Aceasta descoperire ne demonstreaza ca Pamantul a fost populat o buna perioada de timp de mai multe specii de hominizi si ca nu avem de-a face doar cu evolutia unei singure specii de fiinte inteligente. 
In urma acestor descoperiri teoria lui Darwin ar putea fi revizuita ca urmare a acceptarii acestor dovezi de comunitatea stiintifica internationala.
Analiza ADN-ului Omului de Neanthertal a relevat diferente fundamentale fata de structura ADN a omului modern, dar inca mai sunt necesare investigatii suplimentare pentru clarificarea tuturor aspectelor. Arheologii estimeaza ca urmele gasite in Crimeea dateaza de acum 32.000 - 29.000 de ani in urma. Dar o analiza cu radiocarbon va determina cu exactitate vechimea acestor urme de hominizi.
Aceste descoperiri nu fac decat sa ne bucure. Oamenii de stiinta incep usor, usor a accepta ca teoriile lor (teorii "batute cu cuie"in capul lor) se naruie asa ca vor fi nevoiti sa accepte noi variante ale istoriei. Noi variante ale istoriei care se vor apropia mai mult de adevar, care nu este insa departe, dar care inca nu a reusit sa penetreze "scutul de metal" al creierelor acestor oameni de stiinta.

sursa: http://www.evz.ro


2 comentarii:

  1. Dupa cum au mai existat dinozauri si in preajma omului primitiv poate chiar mai incoace. De mixat s-au mixat hominizii intre ei, mie mi se pare cea mai importanta descoperirea din Altai -Pestera Denisova,un nou genotip cred ca mai evoluat care s-a amestecat si el in genomul omenirii. Am sentimentul ca in Altai a fost cumva leaganul omenirii actuale, dar e numai un sentiment. Ar fi amuzant sa aflam in final ca nu din Africa a plecat toata lumea. Cred ca experiente genetice s-au facut asa cum sugereaza tablitele sumeriene, asa cum au pastrat hindusii mentiunea despre 10 000 de zei si simbolul ala de ne aduce aminte de fascisti, pina si egiptenii pomenesc despre zeita Isis care umbla sa adune corpul lui Osiris dupa ciopirtirea acestuia. Dupa moartea sotului Isis l-a nascut pe Horus.(numai zei pina acum) Insa povestea egipteana cam aduce in discutie si o reinviere- posibila clonare a unui Osiris pentru scurt timp, si celelalte povesti tot clonari si inginerie genetica sugereaza. Zice-se ca daca nu stim ceva asemanator nici imaginatia nu are pe ce sa brodeze, omenirea nu are cum sa-si imagineze ceva ce nu a mai fost vazut niciodata. Ca si cum Jules Verne ar fi fost inspirat in povestile lui fanatastice de amintiri ancestrale ale lui si ale umanitatii, ca sa ajungem in zilele noastre sa realizam o parte din acele minunatii.
    Nu s-a mai auzit nimic despre clonare in ultimii ani. Probabil ca lucreaza intens, pe ascuns si acest lucru nu ma bucura, pentru ca mi-e teama de ceea ce ar putea sa creeze acum in aceasta cursa a suprematiei, nu a salvarii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Darwin a avut partea lui de adevar, dar un adevar trunchiat. Umanitatea a evoluat si va evolua in continuare din toate punctele de vedere... spiritual dar si fiziologic. Universul isi modifica forma permanent. Dar istoria omenirii cuprinde anumite episoade extrem de importante care sunt inregistrate in forma si in ADN-ul nostru actual. Episoade care au fost ascunse sub o teorie bine gandita care sa nu poata fi modificata decat extrem de greu. In schimb adevarul este mult prea complex pentru a fi ascuns sub o teorie de tabla asa ca in fiecare an iese de sub "plapuma minciunii cate un picior".

    RăspundețiȘtergere