vineri, 19 iulie 2013

Dezvaluirile incendiare ale papei Benedict despre Iisus Hristos

Iisus Hristos este personajul central al credintei crestine. Fiind fiul lui Dumnezeu acesta a fost trmis pe Pamant sa mantuiasca lumea de pacatul originar. Fiul Omului (Iisus) s-a nascut acum 2000 de ani in urma in Bethlehem. Nasterea in acest orasel din Israel fiind profetita de mai multi proroci din Vechiul Testament.
In noua sa carte, fostul papa Benedict pare sa contrazica vechile profetii si sa ne spuna cu totul alte lucruri despre Iisus Hristos.
Prima dezvaluire scrisa de pontif este faptul ca Iisus Hristos s-ar fi nascut cu cativa ani mai devreme si ca de fapt calugarul Dionisie cel Mic (unul dintre cei mai mari manipulatori ai religiei crestine catolice) a avut idei vagi cu privire la varsta lui Iisus cand a facut calculele.
O alta dezvaluire este despre scena traditionala a nasterii lui Mesia, care s-a petrecut printre animale - boi, magari si alte animale asistand la nasterea lui Iisus. Este falsa si aceasta scena, Iisus nu prea s-a nascut printre animale, fetele bisericesti s-au inselat din nou.
A treia dezvaluire se refera la faptul ca Iisus nu s-a nascut pe 25 Decembrie si ca nu exista referinte in Biblie cu privire la data la care s-ar fi nascut. John Barton, profesor de interpretare a sfintei scripturi ne spune: "Nu exista nici o referire in Biblie despre nastere, tot ce stim este ca el a fost nascut in timpul domniei lui Irod cel Mare. Ideea ca Iisus s-a nascut pe 25 decembrie nu poate fi dovedita. Nu se stie nici macar sezonul in care s-a nascut, dar ideea de a sarbatori nasterea in cea mai intunecata perioada a anului este legata de traditiile pagane si de solstitiul de iarna". 
In ceea ce priveste data nasterii lui Iisus - 25 decembrie - asta ne dovedeste ca cei care au gandit-o erau niste adoratori ai Soarelui care pur si simplu au integrat aceasta sarbatoare, a lor, in viitoarea mare religie pe care aveau sa o creeze in acel moment.
Ultima dezvaluire este cea mai socanta - Iisus nu s-a nascut in Bethlehem, ci in Nazareth. Aceasta ultima dezvaluire are rolul de a contrazice Biblia, care ne spune ca Iisus s-ar fi nascut in Bethlehem si nu in Nazareth.
Fara sa vrea (sau poate a vrut) papa ne spune ca Biserica a mintit oamenii mult timp si ca o buna parte din timp credinta crestina s-a bazat pe inventii. Sa nu uitam ca acum cateva sute de ani in urma Biserica Catolica ar fi ucis, fara sa clipeasca, pe orice care s-ar fi indoit de aceste povesti.
Aceste dezvaluiri sunt facute pentru a mai indulci putin din dezamagirea ultimilor descoperiri care contrazic total povestile pe care Biserica Catolica ni le baga pe gat de peste o mie de ani incoace. Oare ce o sa se mai dezvaluie in viitor?

sursa: http://www.telegraph.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu